Tränarintervju Inför BK Forward borta
2019-10-18

Hej Marcus! Förra helgen så blev Akropolis ett nummer för stort och det blev en 2-3 förlust. Dina analyser?

Vi gör en av våra jämnaste och bästa prestationer sett över 90 minuter i år. Då ska man även ha i åtanke att vi spelade 50 minuter med en man mindre mot seriesuveränerna. Att vi i första halvleks slutskede åker på en straff, mål samt utvisning och sedan genomför andra halvlek på ett sådant bra sätt är oerhört imponerande.
Vi är stolta över hur vi genomför matchen i alla aspekter men besvikna över resultatet.

Vad tyckte du ni gjorde bra? Och finns det någonting som du är mindre nöjd med?

Jag tycker att vi är aggressiva över hela banan i försvarsarbetet och avslappnade i eget bollinnehav.
Det är som sagt oerhört imponerande mentalt, taktiskt och fysiskt att genomföra matchen så som den blev.

Efter att ha tittat på matchen igen så finns det några sekvenser i omställningsspelet där vi behöver utmana motståndarnas försvar tydligare för att få rörelse och skapa än hetare situationer. Försvarsmässigt så gör vi en bra match där deras 1-0 kommer från straffpunkten och de övriga 2 två målen kommer när vi spelar med en man mindre och forcerar för att kvittera.

På lördag kl.14.00 möter ni BK Forward på bortaplan i en match som är oerhört viktig. Vad är dina tankar inför matchen?

Vi har i de fyra senaste matcherna spelat två matcher mot lag som vi har haft närhet till i tabellen för att omgången efter spelat mot lag som slåss för avancemang.
Precis som efter Linköping så behöver vi försöka bibehålla den höga nivån vi träffade mot Akropolis in i kommande match.
Forward har stått för starka prestationer utan att få med sig resultat i de senaste omgångarna bland annat uddamålsförluster mot Umeå och Akropolis.
Vi förväntar oss en svår bortamatch i Örebro mot ett bra lag som har en hel del individuell höjd inom sig.

Vad är nyckeln för att kunna ta en seger?

Det kommer krävas att vi är koncentrerade i 90 minuter i spelets alla delar. Precis som i matchen mot Rynninge så kommer vi behöva hantera långa inkast, frisparkar och hörnor samt de situationer som uppstår direkt därefter.
Om vi kan fortsätta att vara aggressiva i försvarsarbetet och avslappnade i eget bollinnehav så ökar våra chanser för att ta 3 poäng!

Hur känner du och spelarna inför pressen över att behöva ta 3 poäng mot tabelljumbon BK Forward?

Fotboll handlar mycket om upprepning, vi kände press inför mötena med Rynninge, Akropolis och alla seriens omgångar innan de. Det kommer vara samma sak inför matchen mot Forward.
Kan vi klara av att ha samma anspänningsnivå som senast ihop med arbetsinsatsen så har vi goda möjligheter att ta 3 poäng!