Tränarintervju inför Akropolis
2019-10-12

Hej Marcus! På söndag kl.15:00 får vi besök av Akropolis på Gavlevallen. Men om vi börjar med matchen förra helgen borta mot Rynninge, vad tyckte du om er prestation och vad har du för analyser från matchen?

Jag tycker att vi genomför matchen på ett väldigt bra sätt från start till mål.
Vi var medvetna om att gräset på Grenadjärvallen skulle vara en utmaning att hantera under 90 minuter. Det ihop med matchens dignitet gjorde att genomförandet av matchen var imponerande. Det finns alltid en chans att den här typen av matcher och dess karaktär gör att lagens struktur slås sönder och matchen böljar enbart fram och tillbaka. När vi ser matchen igen så klarar vi av att vara strukturerade i vårt arbetssätt och får på det sättet en gynnsam matchbild.
Vi klarar även av att skapa tid runt oss själva och har ett bra anfallsspel som ger oss väldigt många målchanser i första halvlek. Defensivt så klarar vi av den första duellen samt de nästkommande momenten på ett vägvinnande sätt. De möjligheter som uppstod var allt som oftast när vi saknade beslutsamhet i eget bollinnehav på väg framåt.

Hur skönt var det mentalt att vinna och ta 3 viktiga poäng mot en bottenkonkurrent?

Det ger oss lite extra andrum i en utmanande period. Det ger även laget en extra boost in i den avslutande delen av säsongen på många plan.

Vad är du mest imponerad av från matchen?

Jag är som sagt väldigt imponerad av att laget spelar avslappnat och ser till att vi skaffar oss en bra matchbild och tar 3 poäng.

På söndag kl.15:00 väntar en tuff match mot seriesegraren Akropolis på Gavlevallen. Vad är er förväntning på matchen?

Vi ser fram emot att få möjligheten att mäta oss mot seriens absolut bästa lag.
Akropolis är som sagt klara seriesegrare och har varit outstanding under hela året.
Vi kommer helt klart att behöva pricka in en topprestation individuellt och kollektivt för att kunna ta poäng.

Hur ser du på era chanser att kunna skrälla i denna match i och med att Akropolis redan är klara för spel i Superettan?

Att Akropolis redan är klara är ett faktum men inget som vi tror kommer påverka dem nämnvärt.
Vi har mött Akropolis tidigare och vet att det är ett oerhört skickligt lag med spetsspelare på varje position.
I vårens möte så fick vi matchen att leva i ca 80 minuter innan de gjorde 2-0 och 3-0 i matchens slutskede.
Vi kommer att behöva vara koncentrerade och samlade i försvarsarbetet för att klara av deras offensiv.
I omställningsspelet så behöver vi vara noggranna och beslutsamma.