Summercamp 2022

Av Linda
Publicerad 9 juli, 2022

Summercamp är vår största hörnsten i Ett bättre Gävle som pågår under fyra veckor varje sommar där barn och unga, förutsättningslöst, ges möjligheten till ett härligt sommarlov och kvalitetstid med äldre ledare. Lägret är helt kostnadsfritt för dom deltagande.

Summercamp är en del av det större hållbarhetsprojektet Ett bättre Gävle som Gefle IF Fotboll driver med hjälp av partners och en styrgrupp. Fokus i projektet ligger på tre av de globala målen: God hälsa och välbefinnande, Minskad ojämlikhet och Bekämpa klimatförändringarna.

Den första av fyra intensiva veckor av Summercamp är nu till ända. Dom 72 anmälda barnen har tillsammans med våra 15 ledare spenderat fem dagar ihop med bland annat besök på Fjärran Höjder och grillning i Hemlingby. Vi har fått besök av Länsförsäkringar Gävleborg med deras Mästarnas mästare-tävling, av Tekniska Muséet där barnen fick testa att göra pappersraketer som fyrades iväg med hjälp av tryckluft och av Gävle Chontong Taekwondo där barnen fick prova på sporten många aldrig testat förr.

Vi ser fram emot dom kommande tre veckorna!

#EttBättreGefle Ett bättre Gävle Gefle IF

Huvudsponsorer