Styrkebesked från U19
2017-04-17

Gefle vann igår på ett imponerande sätt mot svårspelade IFK Lidingö. Stockholmarna hade innan matchen 6 poäng och 7-0 i målskillnad på två matcher men fick se sig besegrade av GIF med 2-1.

Matchens karaktär satte sig tidigt och bestod under nästan hela matchen. Gästerna slog långt mot två stora forwards och GIF gjorde sitt bästa för att fånga upp de bollar som damp ner kring dem. Under majoriteten av matchen var man mycket lyckosamma i andrabollsspelet och kunde därför ta ett grepp om matchbilden.

Gefle gjorde också 1-0 i första halvlek efter en lång boll in bakom motståndarnas backlinje. Den ledde till ett stort missförstånd där en mittback och målvakten i Lidingö gick på bollen och Klas Lindqvist kunde smita förbi och enkelt göra ledningsmålet.

I den andra halvleken kom Gefles och Klas andra mål i matchen. Även denna gång på en kontring som ledde till ett öppet läge för anfallaren. Men i och med målet förändrades matchbilden drastiskt. Lidingö pressade tillbaka Gefle rejält och deras backlinje fick ostört sätta upp bollen på anfallarna. Dessutom flyttade man upp sina långa spelare på alla fasta situationer där det gavs möjlighet. Reduceringen kom till slut också på just en fast situation.

Trycket bestod och Gefle fick inget lugn på sitt eget spel för än Lidingö åkte på en utvisning med 10 minuter kvar. I och med att hemmalaget fick ett numerärt överläge på sina motståndare jämnades spelet ut. Även om det var nervöst enda till slutsignal kunde GIF komma undan med alla tre poängen.

Jonas Andersson säger så här efter matchen:

Jag är väldigt nöjd att vi tar tre poäng i den här svåra matchen. Vi visste på förhand att det skulle bli tufft och vi tog den fysiska kampen mycket bra. Extra kul att Oskar Olsson fick debutera i målet med en fin insats också.