Storseger för U21
2017-04-10

Gefle fick idag en relativt enkel resa mot tre poäng i dagens U21-match på Gavlevallen. Offensivlustan var stor och Jacob Hjelte blev tvåmålsskytt i 4-0-segern mot Västerås SK.

GIF sattes inte på några stora defensiva prov och man kunde spela högt med laget för att sätta press på motståndet. Första målet kom tidigt i första halvleken genom tvåmålsskytten Jacob Hjelte. Resten av halvleken förflöt ganska händelselös, det var i andra halvleken som det lossnade rejält.

Kvällens andra mål kom efter ett inlägg på frispark osm Anton Lans skarvade in. GIF fortsatte stå högt med backlinjen under den andra halvleken och behöll trycket på VSK under hela matchen.  Gästerna hade svårt att skapa chanser och det mesta bollinnehavet hade man i egen backlinje. Istället kunde alltså Gefle springa ifrån med två ytterligare mål innan slutsignalen. 3-0 gjorde Kevin Persson när han blev friställd i straffområdet och enkelt rakade in bollen. Hjelte fick sedan avsluta det målkalas han startade när han gjorde fjärde målet på en kontring. Glädjande från matchen var att Kwame Bonsu spelade 90 och målskytten Anton Lans fick 70 minuter i kroppen.