Stolt & Nykter

Av Malin Rogström
Publicerad 15 juni, 2018

Gefle IF Fotboll samarbetar för tionde året i rad med Kultur & Fritid Gävle och projektet Stolt och Nykter. Stolt och Nykter är en nykter skolavslutning för elever från årskurs 7 till och med gymnasiet. Varje år lockar arrangemanget cirka 3 500 ungdomar från ett tiotal kommuner till Furuviksparken.

Tack vare projektet, som startade 2001, har skolavslutningsdagen gått från att ha varit den stökigaste dagen på hela året till en av de lugnaste i Gävle. Allt enligt polisen, Socialtjänsten och kommunens Säkerhetsavdelning.

I år utvecklade vi samarbetet genom att spelare från både dam- och herrlaget fanns på plats i Furuviksparken under arrangemanget. Spelarna hade en toppenkväll i Furuviksparken där de umgicks med ungdomarna på plats och lirade FIFA, utmanade varandra i ”Nattduellen” och lyssnade på artisterna på plats. För vissa blev det även några svängar i åkattraktionerna tillsammans med ungdomarna.

Om du visar upp ditt Stolt och Nykter-armband i entrén till Gavlevallen imorgon, lördag den 16 juni så kommer du in gratis och kan se när Gefle IF FF:s herrar möter Östers IF. Samma sak gäller den 24 juni när damerna spelar hemma mot Korsnäs IF FK.

Stort tack till Stolt & Nykter för att vi får vara en del av ett fantastiskt arrangemang!


 

Gefle IF

Huvudsponsorer