Blåljusmatchen

Ett bättre Gävle handlar om samhällsutmaningarna utanför planen. Hur vi som fotbollsklubb kan vara med och skapa ett bättre samhälle för nuvarande och kommande generationer.
Vi är alla i vårt land i behov av att blåljuspersonal och andra myndigheter får plats och respekt för att kunna utöva sin profession.
Blåljusmatchen är en proaktiv insats och bygger på att minska och förebygga blåljussabotage samt att skapa en relation mellan Gävles unga och blåljuspersonal, dvs räddningstjänsten, polisen och ambulansen. Det är vårt initiativ för att motverka och förebygga motsättningar, och vi kallar det att sätta ett ansikte på uniformen.
Två gånger per termin arrangerar vi en heldag med en fotbollsturnering för Gävles alla barn och ungdomar upp till 16 år, tillsammans med blåljuspersonalen.

Den första turneringen på sportlovet 2022, kom det 140 barn, till höstlovsturneringen kom det 170 barn.
Blåljusmatchen syftar till att skapa en positiv mötesplats mellan personal från polis, ambulans, brandkår och ungdomar i Gävle, att bygga och stärka relationer –  i stället för att bygga upp rädslor och skapa misstro. Vi hoppas kunna skapa en naturlig mötesplats där barnen, ungdomarna och blåljuspersonalen kan lära känna varandra under avslappnade former.

Vår målsättning är att två gånger per år bjuda in ungdomar i Gävle till en dag med fotboll, grillning och häng med personal tillsammans med Polisregion mitt, Ambulanssjukvården Gävleborg och Gästrike Räddningstjänst.
Så därför är vi extra stolta över vårt initiativ Blåljusmatchen.


Huvudsponsorer