Skrabb segerkreatör i återkomsten

Två fina mål gav en seger i starten av den miniförsäsong som Gefle IF är inne i. En för dagen het Simon Skrabb låg bakom båda målen genom två framspelningar.

Det var dock ingen lätt start för GIF då det krånglade på flera plan under matchens inledning. Man tvingades till två tidiga och tråkiga byten under matchen första kvart. Först var det Jesper Florén som tvingades utgå med känningar i en ljumske och tio minuter senare åkte Kwame Bonsu på en smäll som tvingade mittfältaren att utgå. I kölvattnet av detta blev matchen ryckig och Geflespelarna hade problem med både tekniken och passningsspelet vilket gjorde det svårt att ta tag i matchen. För det mesta var det hemmalaget som styrde spelet och kunde etablera de längre anfallen.

Efterhand växte man dock in i det hela och Gefle kunde hålla kvar bollen längre stunder på Jaros planhalva. De spelmönster som man hoppas på att se från laget kunde också skönjas då många anfall byggdes upp med fina spelvändningar och GIFs duktiga yttermittfältare kunde flera gånger komma rättvända för att utmana motståndarnas backlinje.

Efter denna bättre period kom också två snabba mål. 1-0 gjordes av en av de nyss nämnda yttermittfältarna matchminut 32. Det var efter att Skrabb löpt på en fin passning från Johan Bertilsson kunde anfallaren spela fram Jonas Lantto som kunde sätta bollen i stort sett öppet mål.  Bara fem minuter senare kom det mål som innebar 2-0. Efter att en hörna kommit tillbaka ut på kanten till Simon Skrabb slog han ett mycket fint inlägg som Johan Oremo lika fint kunde nicka in.

Den andra halvleken blev inte lika bra för GIF. Hemmalaget hade kommandot under större delar av de sista 45 minuterna och det blev mestadels försvarsspel. Flytet i anfallsspelet saknades för Gefle och Jaro kom framförallt till en del farliga inläggsituationer.  På dessa var dock mittbackarna välplacerade och kunde nicka bort det som hotade det egna straffområdet.

FF Jaro - Gefle IF 0-2 (0-2)