Seriepremiär Division 1 Norra!
2019-04-05

Efter en lång vinter så är det på söndag kl 16.00 dags för premiär borta mot Nyköping BIS för Gefle IF. Förra helgen så stod laget för en målrik insats mot Ytterhogdal i ett genrep som slutade med 6-1 vinst till Gefle IF inklusive 4 mål av Julio Fernandes. Ett genrep som utan tvekan gav ett lyft till lagets självförtroende.

GIF-redaktionen genom Markus Löf fick en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson.

Marcus! Hur skulle du analysera genrepet? Första halvlek respektive andra halvlek?

• Vi fick en väldigt bra start och tar ledningen efter fem minuter. Vi visar återigen upp ett varierat anfallsspel där vi erbjöd både djup och bredd i spelet. Defensivt så kunde vi hålla dem framför oss under stora delar av båda halvlekarna. Sedan så får matchen en annorlunda karaktär när vi gör fyra mål inom loppet av nio minuter och det ger oss en behaglig resa in till paus. I starten av andra halvlek så gör Ytterhogdal mål efter en minut. Efter det så har vi bra ordning i laget och skapar några riktigt heta målchanser innan Isac Rojas gör 6-1 i 85:e minuten. Det är glädjande att vi kan omsätta vårat bollinnehav till konkreta genombrottslägen. Det är även stärkande att få igång poängskörden för fler spelare.

Hur har försäsongen varit?

• Försäsongen har varit intensiv och lärorik för alla inblandade. Vi har under perioden januari till dags datum haft ca 60 provspelare (inklusive nyförvärven) som visat upp sig. Spelare, ledare och alla runt laget har bidragit med att svetsa samman nyförvärven med hela föreningen och fått dem att känna sig välkomna. Vi fick första matchen inställd och har efter det hunnit med åtta träningsmatcher, tre förluster en oavgjord och fyra vinster. Vi ser en tydlig progression i både vår defensiv och anfallsspel.

Nu är det äntligen premiär! Hur går tankarna inför första matchen mot Nyköping BIS?

• Vi ser verkligen fram emot att få dra igång tävlingssäsongen. Det blir även spännande att få se hur vi hanterar premiären och denna serie som är ny för oss.

Något speciellt som ni måste jobba hårt med mot Nyköping för att göra en bra prestation?

• För oss är det nödvändigt att vi fortsätter att dra lärdomar av det vi har gjort fram till premiären. Kan vi omsätta det till matchen så har vi alla möjligheter till en bra prestation. Vi har skapat oss en bra bild av vad som kommer att krävas av oss!

Hur har ni laddat upp denna vecka inför premiären?

• Vi har en normal vecka med två träningsblock med tre träningsdagar, en dag ledigt och sen två träningar inför söndagens match. Vi har hunnit med att analysera Ytterhogdalsmatchen och scoutat Nyköping.

Hur viktigt är det med en bra start på säsongen för detta nya lag?

• En bra start kan vara svårt att definiera. För oss är det viktigaste att vi jobbar på med vårt arbetssätt och upprepar de goda prestationer som vi stått för. Gör vi det så har vi fått en bra start!

Hur är lagstämningen och motivationen nu inför premiären?

• Det märks att spelare, ledare och folk i och runt klubben ser fram emot premiär. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är, men det märks!

Finns det någon uppdatering kring när Amadou Kalabane väntas komma tillbaka och missar någon annan matchen?

• Just nu så väntar Amadou Kalabane på ett dokument som gör att han kan resa in i Sverige. Dokumentet är godkänt, så det är postgången som avgör. Vi förväntar oss att han finns på Gavlevallen under nästkommande vecka. Under vistelsen så tränar Amadou Kalabane med Premier Division laget Real Bamako. Utöver det så missar Måns Berggren matchen på grund av fotproblem.