Sent mål räddade en poäng för Gefle
2017-08-06
170417 Gefles Deniz HŸmmet infšr fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Gefle den 17 april 2017 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91763

Under söndagseftermiddagen spelade Gefle bortamatch mot IFK Värnamo, en match som slutade 2–2.

I inledningen av matchen blev Gefle tillbakatryckta och Värnamo kunde ta ledningen i matchen redan efter sex minuter spelade. Efter den inledande, något skakiga, kvarten kom Gefle mer och mer in i matchen och hade stundtals flera fina anfall som dock blev resultatlösa. Gefle visade under perioden prov på fina passningskombinationer där bl.a. Diego Montiel och Juan Diego Gutiérrez var inblandade. I slutet av den första halvleken tog Värnamo åter över kommandot i matchen men några fler mål blev det inte innan domaren blåste av för pausvila.

• Inledningen är darrig och vi blir passiva speciellt de första 15 minuterna där vi tappar boll i omställningarna och spelar för omständigt, säger Gefles tränare Poya Asbaghi.

Efter den något avslagna första halvleken med få målchanser inleder Värnamo den andra halvleken starkast men det var Gefle som gjorde halvlekens första mål när Diego Montiel gör 1–1 i minut 54´. Gefle fortsatte att skapa chanser i den andra halvleken där Gutiérrez friläge efter ett fint pass av Hümmet och Lanttos nick efter inlägg av Florén får räknas som de hetaste chanserna. Likväl var det Värnamo som gjorde ledningsmålet i den andra halvleken när hemmalagets Freddy Winst på hörna gjorde 2–1 via en cykelspark.

I slutskedet av matchen gjorde Gefle två byten i form av Juan Diego Gutiérrez mot Yassin Housni och Jesper Björkman mot Jacob Hjelte. Två byten som blev helt avgörande då de båda inhopparna var inblandade i Gefles 2–2 mål, ett mål som gjordes av Deniz Hümmet i minut 90 efter en tilltrasslad situation i straffområdet. På tilläggstid hade Gefle ett par heta målchanser men domaren blåste av matchen och Gefle fick med sig en poäng.

• Vi pratade i halvtid om att spela ett aggressivare försvarsspel och det kändes därför tungt när vi släppte in 2–1 i den andra halvleken . Såhär i efterhand är vi nöjda med 2-2 men samtidigt hade vi bud på 2-3 i slutminuterna och gick för seger men som sagt är vi nöjda med att ta med oss 1 poäng härifrån även om vi var närmast 2-3, avslutar Asbaghi.

Härnäst väntar hemmamatch mot Varbergs BoIS onsdag 9/8 kl. 19:00. Välkommen till Gavlevallen, hoppas vi ses!

IFK Värnamo – Gefle IF 2–2 (1–0)

1-0 Oscar Johansson 6´

1–1 Diego Montiel 54´

2-1 Freddy Winst 67´

2-2 Deniz Hümmet 90´