Sen uddamålsförlust mot Jönköpings Södra
2016-04-17

Inför - JS

För andra matchen i rad föll Gefle IF med uddamålet i slutminuterna. Denna gång var det Jönköpings Södra som besegrade Gefle IF med 1-0 efter Daryl Smylie nickat in segermålet i den 83:e minuten.

I den fjärde omgången var det dags för Gefle IF att göra gräspremiär i Allsvenskan. Nykomlingen Jönköpings Södra stod för motståndet på Stadsparksvallen. Det var även Jönköpings Södra som hade större delen av bollinnehavet i matchinledningen, men Gefle IF och Dioh Williams skapade matchens första målchans. Anders Bååth hittade Dioh Williams med en djupboll inne i straffområdet. Williams vände bort Joakim Karlsson och sköt i utsidan av målburen.

Gefle IF började allt mer jobba in sig i matchen efter drygt tio minuter och började rulla boll. Johan Bertilsson hade en jättechans att skjuta in ledingsmålet efter Dioh Williams spelat fram Bertilsson i straffområdet. Bertilsson fick en halvträff på bollen som letade sig utanför stolpen. Minuten efter var Daryl Smylie nära att nicka in ledningsmålet på hörna för Jönköpings Södra. Jonas Lantto stod rätt vid stolpen och rensade undan bollen.

Tempot i matchen sjönk något efter målchanserna men i mitten av halvleken växlade tempot upp på nytt. Paweł Cibicki blev frispelad av Tommy Thelin men Anderas Andersson kom ut och räddade friläget.  Minuten efter blev Simon Skrabb frispelad av Johan Bertilsson. Likt Andersson kom Damir Mehic i Jönköpingmålet ut och räddade friläget.

Sista delen av halvleken växlade Gefle IF och Jönköpings Södra chanser med varandra. Joshua Nadeau nickade utanför på hörna, Robert Gajani och Daryl Smylie hade varsitt långskott utanför straffområdet som Andreas Andersson räddade. Trots målchanserna i den första halvleken var det mållöst.

Likt den första halvleken började den andra halvleken något avaktande. Efter drygt tio minuter växlade tempot upp och målchanser skapades av båda lagen. Pawel Cibicki hittade Tommy Thelin med ett inlägg och Thelin nickade strax utanför stolpen men domaren Glenn Nyberg blåste för offside. Kozica kom runt på vänsterkanten och försökte skruva in bollen men Andersson räddade utan svårigheter. Strax efteråt prickade Cibicki stolpen från nära håll.

Även Gefle IF skapade målchanser i form av Johan Bertilsson. Först med ett skruvat skott utanför straffområdet som Mehic styrde till hörna. Därefter med ett volleyskott som Mehic plockade. Jönköpings Södra fortsatte att skapa målchanser i mitten på halvleken. Cibicki hade ett markskott utanför straffområdet och Kozica hade ett tungt skott inne i straffområdet som Andersson styrde ut till hörna. Istället var Martin Rauschenberg nära att forcera in ledningsmålet efter en frispark från Simon Skrabb.

I slutet av halvleken kom segermålet för Jönköpings Södra. Likt hörnan i den första halvleken, där Lantto rensade på mållinjen, nådde Daryl Smylie högst i straffområdet och nickade tunnel på Lantto och in. Minuten efter var Smylie nära att utöka ledningen till 2-0. Smylie kom runt på högerkanten och med ett skruvat skott träffade bollen stolpen, stolpen och ut.

Gefle IF försökte forcera in kvitteringsmålet i slutminuterna och var nära. Simon Skrabb hade en farlig nick som Tom Siwe styrde ut till hörna. Närmare kom inte Gefle IF och fick se sig besegrade efter Daryl Smylies segermål i den 83:e minuten.

Jönköpings Södra - Gefle IF 1-0 (0-0)

1-0 (83') Daryl Smylie