Seger i seriepremiären för damerna
2017-04-30

Damernas efterlängtade seriepremiär slutade med en 5–0 vinst mot gästande Iggesunds IK.

Under lördagsförmiddagen drog damernas serie igång och de gästades av Iggesunds IK som tidigare säsong kom fyra i division 2 damer södra Norrland. Gefle hade på förhand önskat en matchbild där hemmalaget skulle vara det bollförande laget vilket också infriades. Gefle tog kommandot i matchen och det skulle inte dröja längre än till den 11:e matchminuten innan säsongens första seriemål gjordes. En fin kombination mellan forwards gjorde att Clara Engstrand kunde stöta in 1–0 till hemmalaget efter en retur på skott av Jessica Westrin. Samma Engstrand gjorde, 9 minuter senare, även 2–0 efter att hon rundat Iggesunds målvakt. I minut 24 placerade Jessica Westrin, behärskat, in Gefles tredje mål för dagen vilket gav resultatet 3–0. Det resultatet stod sig halvleken ut och matchen gick till halvtidsvila med Gefleledning.

Inledningen av den andra halvleken var lik den första, där Gefle visade prov på ett fint passningsspel. 4–0 kom i den 55:e minuten efter ett snyggt långskott av Elin Bälin som passerade över Iggesunds målvakt. Efter Bälins mål gjorde Gefle flertalet byten och inhopparna bidrog till fortsatt fint spel från Gefles sida. Innan domaren blåste av matchen kunde Jessica Westrin dubbla sin målskörd då hon stötte in 5–0 efter en situation i straffområdet. 10 minuter senare blåste domaren av matchen och seriepremiären slutade med 5–0 vinst för Gefle.

• Vi gör en bra insats och jag är mycket glad åt utdelningen. Vi vet att Iggesund är ett bra lag och är av den anledningen extra glada över segern.

Extra beröm till Lise-Lotte Ronnerfors, Gabrielle Wågström, Clara Engstrand och Jessica Westrin.

Nästa seriematch för damerna spelas borta mot Ljusne AIK FF på Ljusneborg, lördagen den 6:e maj kl.13.00.

Gefle IF – Iggesunds IK 6–0 (3–0)

1-0 Clara Engstrand 11´

2-0 Clara Engstrand 20´

3-0 Jessica Westrin 24´

4-0 Elin Bälin 55´

5-0 Jessica Westrin 79´