Seger även för U17 mot Vasalund
2017-04-03

Vasalund IF – Gefle IF 2-3

Under fredagskvällen startade U17 sin säsong på riktigt när den första seriematchen spelades på Skytteholms IP mot Vasalund. Säsongen kunde inte startat bättre då GIF tog ledningen redan efter fem minuter. Det var Anton Strömbom som sköt en stenhård halvvolley strax utanför straffområdet som letade sig in i bortre hörnet. Det var inte bara på pappret som GIF var starkare utan även på planen. Vasalund lyckades inte med mycket i anfallsväg. GIF stoppade deras attacker så snart de tagit sig in på GIFs planhalva. Gefle hade flera fina anfall som också mynnade ut i framförallt tre högklassiga målchanser men inget mål. Det var istället Vasalund som kvitterade på hörna. GIF svarade dock med samma medicin bara fem minuter senare då Nahom Zeru sköt in en misslyckad hörnrensning i den tjugosjunde minuten. 1-2 var också ställningen i halvtid. Andra halvlek startar som den första slutade med GIF dominans dock med fortsatta problem att få in bollen. Trots flera fina målchanser i form av frilägen och skott från nära håll ville det sig inte. Med trettio minuter kvar fick GIF en utvisning efter en tilltrasslad situation. Detta gjorde att matchbilden svängde totalt, nu blev det GIF som försvarade sig lågt och mycket samtidigt som man utnyttjade kontringar när tillfälle gavs. Med en man mindre lyckades GIF spela forwarden Adrian Runald fri från halvaplanen med fem minuter kvar att spela. Runald gjorde inget misstag och lobbade över målvakten från långt håll. Där trodde många att matchen var slut men med en minut kvar reducerade Vasalund återigen på hörna. Med fyra tilläggsminuter lyckades ändå GIF reda ut stormen och ta sin första seger för säsongen.