Referat: Varberg – Gefle ”Alltid surt att förlora matcher”
2017-07-22

Omstarten i Superettan efter sommarens uppehåll slutade med en 2–0 förlust när Gefle idag gästade starka hemmalaget Varbergs BoIS på Påskbergsvallen.

Efter försäljningen av målstarka Johan Oremo och skador på både Deniz Hummet och Jacob Hjelte saknade Gefle inför denna match flera offensiva spelare. Trots detta lyckades ändå Gefle i inledningen av matchen mot Varberg äga boll och skapa ett par målchanser. Makondeles skott efter ca. 5 minuter och Bergmark- Wibergs friläge i straffområdet efter kvarten spelad får räknas som de hetaste chanserna. Varberg tog dock över det mesta av bollinnehavet ju längre halvleken led.

• Vi gör en bra första halvlek där vi i princip inte släpper till någonting alls. Vi visar också upp ett tålmodigt och bra kombinationsspel där vi skapar två riktigt bra möjligheter, säger Gefletränaren Poya Asbaghi om den första halvleken.

I den andra halvleken fortsatte Varberg med det offensiva spel de inledde i den första halvleken. En farlig Varbergomställning i minut 47 tvingade Geflemålvakten Strömberg till en dubbelräddning. Med ett framåtlutat Varberg som flyttade fram positionerna blev Gefle tillbakatryckta i den andra halvleken vilket resulterade i att hemmalaget skapade flertalet fasta situationer. Av de totalt elva hörnor Varberg skapade i matchen gav två av dessa resultat. 1–0 kom i minut 57´ när Anton Liljenbäck nickade in hemmalagets ledningsmål efter en hörna mot den främre stolpen. Även 2–0 nickades in via hörna, detta av Gabriel Altemark-Vannemyr i matchens slutminuter.

• Vi lyckas inte med det vi pratade om i halvtid och Varberg får i inledningen av den andra halvleken ett tryck som tillslut blir för jobbigt för oss att försvara. Men jag väljer ändå att lyfta fram och koncentrera mig på den första halvleken och dra viss lärdom av den andra, avslutar Asbaghi.

Nu väntar en träningsvecka för herrarna innan de på lördag 29/7 tar emot GAIS hemma på Gavlevallen kl.16:00.