Premiär för Rastfotboll – spelare besökte Andersbergsskolan

Av Malin Rogström
Publicerad 5 september, 2019

Projektet Rastfotboll inom #EttBättreGefle hade premiär i veckan med besök på Andersbergsskolan. Rastfotboll ingår i verksamhetsområdet #geflerfotboll och är i samarbete med huvudpartner Gävle Energi.

Tidigare i veckan startade Rastfotboll och spelare från Gefle IFs herrlag besökte Andersbergskolan. Förväntansfulla, energiska och glada mellanstadieelever fick träffa, och spela fotboll, med Isac Rojas, Jacob Ejerblad, Amadou ”Yaya” Kalabane och Iu Ranera.

Eftermiddagen blev väldigt lyckad och närmare 100 barn fördelat på tre olika grupper deltog i aktiviteten.

  • Vi är glada över att Gefle IF kom på besök och det var mycket uppskattat av både elever och lärare, säger Peter Thornell på Andersbergsskolan.

Inom projektet Rastfotboll ryms även klassträffar där spelare från Gefle IF berättar om sina erfarenheter inom elitfotboll och hur man är en schysst kompis och bra lagkamrat.

Rastfotboll är i samarbete med våra huvudpartners Gävle Energi och Sandvik och ingår i Gefle IFs sociala aktivitetsprogram inom verksamhetsområdet #geflerfotboll med syfte att inspirera barn och unga till rörelse, glädje och hälsa.

Handuppräckning om hur många som varit på en GIF-match i år.
”Yaya” lär känna sina lagkamrater
#EttBättreGefle