Oavgjort mot IK Sirius i genrepet
2016-03-28

Hjelte

Genrepet mot IK Sirius slutade oavgjort, 1-1, på Gavlevallen. Jacob Hjelte styrde in ledningsmålet i den 54:e minuten, men IK Sirius kom tillbaka och kvitterade i den 80:e minuten genom Ante Björkebaum på hörna.

Det var mycket IK Sirius i den första halvleken på Gavlevallen. IK Sirius öppnade piggt och hade större delen av bollinnehavet mot ett tillbakatryckt Gefle IF. Mot Gefle IF:s organiserat försvarsspel hade IK Sirius svårt att skapa farliga målchanser. Bästa målchansen hade Kingsley Sarfo i den 9:e minuten. Karl Larsson kom runt på vänsterkanten och passade in till Sarfo som sköt strax ovanför målramen.

Det var först i mitten av halvleken som Gefle IF arbetade sig in i matchen. Johan Bertilsson låg bakom det mesta i anfallsväg för Gefle IF. Bertilsson hade ett skruvat skott utanför straffområdet men Benny Lekström sträckte ut och räddade. Även Tshutshu Tshakasua hade halvchans inne i straffområdet men fick ingen träff på bollen.

I slutet av halvleken blev Johan Bertilsson fälld inne i straffområdet och domaren Patrik Eriksson blåste straff. Johan Oremo tog hand om straffen och la bollen åt höger, men Benny Lekström slängde sig och räddade.

Gefle IF kom ut starkare i den andra halvleken. Med ett högre presspel började Gefle IF vinn fler dueller och skapa målchanser. Inhopparen Jacob Hjelte var nära att nicka in ledningsmålet efter bara några minuter på plan. Men chansen skulle dyka upp igen i den 54:e minuten. Anders Bååth kom runt på högerkanten och hade ett pressat markskott mot målet. Inne i straffområdet kunde Jacob Hjelte styra in ledningsmålet bakom Benny Lekström.

IK Sirius kom tillbaka i slutet av matchen. IK Sirius skapade mängder av hörnor och på den tionde hörna kom kvitteringsmålet. Ante Björkebaum nickade in bollen bakom Andreas Andersson i målet. IK Sirius hade även bud på ett segermål men Andreas Andersson gjorde en fin dubbelräddning i slutminuterna.

Tränaren Roger Sandberg efter matchen: Roger Sandberg (Tr+ñnare)

- Det syndes att vi inte var riktigt påslagna. Framför allt i första halvlek. Vi kom lite väl långt ner, fick inte till presspelet och blev för passiva. Det var därför de kom till en hel del skottlägen. Vi ska höja intensiteten och bli vassare över hela planen, säger han och fortsätter:

- Andra halvlek var klart godkänd fram till de gjorde 1-1. Vi var mer aggresiva och klev dit på ett annat sätt. Vi hade bra kontroll fram till deras kvitteringsmålet. Då blev vi lite stressade och gjorde lite för mycket misstag, säger han.

Gefle IF - IK Sirius 1-1 (0-0)

1-0 (54') Jacob Hjelte.
1-1 (80') Ante Björkebaum