Oavgjort mot IK Brage i genrepet
2016-02-13

_MG_0164

Gefle IF spelade oavgjort (0-0) mot IK Brage i genrepet inför Svenska Cupen nästa vecka. Anfallaren Johan Oremo var närmast ett ledningsmål i första halvlek men målvakten Peter Rosendal gjorde en bra räddning.

Matchinledningen var jämn på Gavlevallen. IK Brage försvarade sig väl mot Gefle IF som hade större delen av bollinnehavet. Efter drygt tio minuter spelade kom Gefle IF igenom ett par gånger och skapade några halvchanser. Jonas Lantto hade en frispark som Peter Rosendal plockade i famnen och Anders Bååth hade ett pressat skott efter marken.

I mitten av halvleken tvingades Gefle IF till ett byte. Mittfältaren Anders Bååth och mittbacken Gustav Sundström nickade ihop i straffområdet. Bååth spräckte dessvärre ögonbrynet och tvingades att byta.

I slutet av halvleken växlade Gefle IF upp tempot och var nära på att ta ledningen. Johan Oremo hade ett pressat skott som tvingade Peter Rosendal att släppa retur. Jacob Ericsson störtade på returen och prickade utsidan av målburen.

Därefter hade Oremo en farlig nick som tvingade Peter Rosendal att styra ut bollen till hörna. Men 0-0 stod sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken blev desto mer jämnare. IK Brage kom högre upp i planen och satte mer press på Gefle IF. Men inget av lagen lyckades skapa några målchanser.

Ställningskriget höll i sig fram till slutsignalen. Gefle IF skapade hade en farlig målchans i slutet. Vid en omställning passade Tshutshu Tshakasua fram Jacob Ericsson som kom inlöpandes från vänsterkanten. Ericsson pressade skottet strax utanför stolpen. Men 0-0 blev slutresultatet.

Tränaren Roger Sandberg efter matchen:

- Jag tycker att vi gör en bra försvarsinsats sett till senaste träningsmatchen och släpper inte till några målchanser. Det var en rejäl höjning från mittbackarna i deras intensitet och duellspel. Det var positivt men vi skapade alldeles för lite målchanser. Vi hade 11-1 i avslut, vilket i sig är bra, men utifrån det är en eller två målchanser farliga. Det är för lite, säger han och fortsätter:

- Vi hade utgått från en matchplan med en uppställning, men sedan blev det skador och sjukdomar. Vilket tvingade till ändringar. Sedan blir det en skada direkt i inledningen och vi blev tvungen att ändra igen. Olika spelsystem och uppställningar bidrog till osäkerhet och tveksamheter i anfallsspelet. Men det var en bra träning, för det kan även bli så i seriespelet. Sedan måste vi våga mer i sista tredjedelen. Vi måste våga utmana och göra våra motståndare.

Gefle IF - IK Brage 0-0 (0-0)

Domare: Markus Strömbergsson (huvuddomare), Mahbod Beigi och Rambod Beigi (assisterande)