Oavgjort mot Falkenbergs FF
2016-08-21

Falkenberg borta

Gefle IF spelade oavgjort för andra matchen i rad. Denna gång mot Falkenbergs FF under söndagseftermiddagen. Matchen slutade 1-1 efter Falkenbergs FF fick en drömstart på matchen men Simon Skrabb placerade in kvitteringen i mitten av halvleken.

Gefle IF åkte på en riktig kalldusch i matchinledningen när Falkenbergs FF tog ledningen i den 4:e minuten. På en snabb omställning sprang Jesper Karlsson sig loss och prickskött in ledningsmålet. Falkenbergs FF fick energi av ledningsmålet och skapade ett flertal målchanser. Bland annat Kamal Mustafa som hade ett tungt skott över målramen efter en hörna.

Efter den tuffa starten arbetade sig Gefle IF in i matchen och i mitten av halvleken kunde Simon Skrabb placera in kvitteringsmålet utanför straffområdet. Falkenbergs FF:s målvakt, Alexander Lundin, gjorde ett felpass till Simon Skrabb som bröt in utanför straffområdet, fintade bort Felipe Carvalho och placerade in kvitteringsmålet. Det var Skrabbs femte mål för säsongen.

Både Falkenbergs FF och Gefle IF skapade ett par målchanser innan halvtidsvilan. Jesper Karlsson testade Andreas Andersson med skruvat skott utanför straffområdet, både Anders Bååth och Simon Skrabb hade varsitt distans skott tätt utanför målramen. Trots målchanser stod sig 1-1 till halvtidsvilan.

Likt den första halvleken kom Falkenbergs FF ut starkt och var nära att ta ledningen på nytt. David Svensson frispelade målskytten Jesper Karlsson som kom fri mot Anderas Andersson men placerade bollen tätt utanför stolpen, Kamal Mustafa hade ett hårt skott i ribban och David Svensson hade ett mål som vinkades av för offside.

Gefle IF var tillbakatryckta men arbetade sig ur Falkenbergs FF:s press och började skapa målchanser. Inhopparen Kwame Bonsu hade ett jätteläge att nicka in ledningsmålet efter inlägg från Jesper Florén. Rasmus Sjöstedt kom dit i sista stund och störde Bonsu som nickade utanför stolpen. Även Simon Skrabb hade en frispark utanför straffområdet men målvakten Alexander Ludin räddade.

Både Gefle IF och Falkenbergs FF gick för segern i slutminuterna. Falkenbergs FF var närmast. I sista minuten hade Zlatan Krizanovic en farlig nick på en hörna men Anderas Andersson svarade för en bra räddning och styrde ut bollen.

Falkenbergs FF - Gefle IF 1-1 (1-1)

1-0 (4') Jesper Karlsson.
1-1 (27') Simon Skrabb.