Oavgjort mot AIK
2016-03-20

INFÖR - aik

Träningsmatchen mellan AIK och Gefle IF slutade 1-1 på Skytteholms IP. Denni Avdic petade in ledningsmålet för AIK i den 25:e minuten innan Simon Skrabb bjöd på ett läckert kvitteringsmål. Efter ett bolltapp från AIK fick Skrabb bollen utanför straffområdet och skruvade in bollen i bortre hörnet.

Det var mycket AIK i den första halvleken på Skytteholms IP. AIK hade större delen av bollinnehavet men Gefle IF stod emot bra med ett organiserat försvarsspel. Johan Blomberg hade matchens första målchans när han bröt in centralt och hade ett pressat markskott som Emil Hedvall räddade utan besvär.

Gefle IF förlitade sig på omställningar och skapade ett par farliga målchanser på kontringar. Simon Skrabb var nära på prickskjuta in ledningsmålet, men AIK:s målvakt Oscar Linnér sträckte ut och räddade. Istället tog AIK ledningen i den 25:e minuten. Eero Markkanen hade ett pressat markskott som Emil Hedvall släppte retur på. Denni Avdic kom instörtandes och petade in returen.

Ledningen varade bara i fem minuter. Efter ett bolltapp från AIK kunde Simon Skrabb bryta in från högerkanten och skruva in bollen i bortre hörnet bakom Oscar Linnér.

AIK fortsatte äga bollen i inledningen på den andra halvleken, men hade svårt att skapa några målchanser. Gefle IF var samlade i försvarsspelet och AIK hade svårt att komma igenom. Spelet jämnade ut sig i mitten på halvleken. Gefle IF började allt mer vinna närkamper och hade farliga omställningar men utan att skapa några målchanser.

I slutet av matchen hade både AIK och Gefle IF varsin målchans. Noah Sonko Sundberg nickade över på hörna medan Johan Oremo hade ett farlig skott som Oscar Linnér räddade.

Tränaren Roger Sandberg efter matchen: Roger Sandberg (Tr+ñnare)

- Jag tycker att det var en stabil match av oss. Det såg bra ut både offensivt och defensivt. Det var den stabilaste försvarsinsatsen på försäsongen. Jag är jättenöjd med försvarspelet och att det börjar sätta sig. Både kollektivt och individuellt. Vi har tränat en hel del på försvarspelet i veckan och det fungerade bra mot AIK, säger Sandberg och fortsätter:

- Det är inte lätt att möta AIK på Skytteholm. De brukar sätta ett ordentligt tryck och jag tycker att vi hade ett passningsspel som gav oss möjligheter. Vi skapar dels målchanser men även möjligheter att vila med bollen. Vilket är viktigt. Vi hittade en bra variation i spelet och det var ett stort steg framåt.