Oavgjort i premiären
2016-04-03

HIF

Gefle IF och Helsingborgs IF fick dela på poängen i den allsvenska premiären. Jordan Larsson nickade in ledningsmålet för Helsingborgs IF i den 9:e minuten. Gefle IF kom tillbaka i den andra halvleken och Simon Skrabb kvitterade till 1-1 i den 78:e minuten.

Inför ett strålande vårväder tog Gefle IF emot Helsingborgs IF i den allsvenska premiären på Gavlevallen. Det var gästerna Helsingborgs IF som kopplade kommandot från start och tog ledningen genom Jordan Larsson i matchinledningen. Högerbacken Anders  Eriksson kom runt på högerkanten och hittade Jordan Larsson inne i straffområdet. Larsson kom dit med huvudet och stötte in ledningsmålet.

Gefle IF fick större delen av förstahalvlek fokusera på försvarsspelet och hade svårt att etablera något tryck. Enda målchansen som Gefle IF skapade var Johan Oremo som hade en nick utanför stolpen. Annars var det Helsingborgs IF som skapade målchanserna. Bojanic hade ett skott över målet på en hörnvariant och Calle Wede hade ett tungt skott utanför straffområdet som Emil Hedvall styrde ut till hörna.

Det var ett annat Gefle IF som ut till den andra halvleken. Gefle IF hade bättre rörelse, vann fler dueller och satte högre press på Helsingborgs IF. Vilket bidrog till ett bättre spel och fler målchanser än i den första halvleken. Bästa målchansen hade Robin Nilsson med ett skott tätt utanför stolpen. Även Simon Skrabb hade en helvolley inne i straffområdet som målvakten Matt Pyzdrowski plockade. Dessförinnan hade Lalawélé Atakora ett tungt skott över målramen.

Gefle IF fortsatte att trycka på i slutet av halvleken och till slut kom kvitteringsmålet. Johan Bertilsson kom runt på högerkanten, dribblade förbi Viktor Ljung och passade in till Simon Skrabb som stötte in kvitteringsmålet. Helsingborgs IF, som var något tillbaka tryckta, skapade två farliga målchanser efter kvitteringsmålet. Även Gefle IF skapade en farlig målchans i slutminuterna. Målskytten Simon Skrabb hade ett skott från nära håll som Matt Pyzdrowski räddade. Trots målchanserna fick Gefle IF och Helsingborgs IF dela på poäng i premiären.

Gefle IF - Helsingborgs IF 1-1 (0-1)

0-1 (9') Jordan Larsson.
1-1 (79') Simon Skrabb.