Nytt målkalas, ny förlust
170402 Gefles trŠnare Thomas Andersson under uppvŠrmningen infšr fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Trots ett tidigt ledningsmål i kvällens match mot Norrby så blev det en ny förlust för Gefles del. Hemmalagets Nicklas Savolainen blev stor matchhjälte, han stod med sitt hattrick för samtliga Norrbys mål i matchen som         slutade 3--2.

Gefle fick en drömstart på matchen när man tog ledningen redan i den fjärde matchminuten. Det var Makondele som slog ett fint inlägg mot bortre stolpen där kliniske Oremo satte sitt sjätte mål för säsongen med en fin nick. Glädjen över målet blev kortvarig då det bara dröjde två minuter innan kvitteringen kom. Norrbys Savolainen nådde högst på en frispark från vänster och nickade in matchen andra mål.

Efter den händelserika inledningen kom matchen in i en lång period när inget av lagen hade någon lycka i det offensiva spelet. Men efter halvtimmen spelad var det som om någon tryckte på en knapp för hemmalaget som plötsligt radade upp chanser. Inom loppet av tre minuter åstadkom Norrby tre omställningarna som var rejält farliga. Tyvärr blev det tredje gången gillt när Savolainen gjorde 2-1 för Norrby med en klack. Hemmalagets kommando höll i sig över pausvilan och tidigt i andra kunde samme Savolainen göra sitt tredje mål för kvällen.

Gefle ryckte upp sig efter målet och kunde snabbt replikera. Dennis Hummet stod för ett klassavslut när han tog tillbaka Gefle in i matchen och minskade avståndet till ett mål. Jacob Hjelte hade bara varit på planen några sekunder när han petade bollen till anfallskollegan som mycket snyggt skruvade in bollen i bortre krysset. Målen saknades alltså inte åt något håll men tyvärr blev det kvällens sista och Gefle inkasserade sin tredje raka förlust i årets Superetta.

Tränare Thomas Andersson säger så här efter förlusten,

Första halvlek spelar vi utan någon som helst närvaro till varandra. Bollen ramlar ner mellan oss efter dueller och Norrby får alldeles för stora ytor att spela i. I andra halvlek stramar vi åt men de får ett tidigt mål som gör det tufft. Sen får vi kontakt med Dennis fantastiska avslut men får inte till det i forceringen. Sett till helheten så kan man säga att i en fotbollsmatch måste man utnyttja alla 90 minuterna och idag kastar vi bort åtminstonde 45 av dom.

Norrby IF - Gefle IF 3-2 (2-1)