Ny tung seger för GIF
170417 Gefles Deniz HŸmmet jublar efter tidigt 0-1 mŒl under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Gefle den 17 april 2017 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91763

Vädret och betydelsen på matchen gav dagens tillställning på Gavlevallen en riktig höstkänsla, regn i luften och två lag som fightas kring varsitt streck. Återigen lyckades GIF gå segrande ur striden. Efter en mycket stabil insats där man för det mesta hade kontroll på motståndet vann man med 2-1.

Hemmalaget tog tidigt kommandot om matchen och hade det mesta av bollinnehavet. Gästerna från Skåne ställde in sig på kontringar. Inledningsvis såg inte något av lagens taktik ut att leda till några chanser utan det var stängt kring båda straffområden när man skulle ta sig till avslutningslägen.

Gefles övertag ökade ju längre halvleken led och med halvtimmen spelad så skapade man sin första målchans och fick utdelning direkt. På ett inlägg från höger kunde Hümmet mycket enkelt ta ner bollen och slå in den intill stolpen från nära håll.

Gefle behöll kommandot även efter målet och halvleken kröntes av ett riktigt klassmål. Precis innan halvtidsvilan slog Hümmet ett mycket vackert svepande inlägg till Bergmark Wiberg som helt ohotad kunde placera in bollen med huvudet.

Under andra halvleken var det ombytta roller. Helsingborg tog kommandot om spelet och GIF ägnade sig åt kontringar. Återigen var det inget av lagen som var särskilt framgångsrika i sitt offensiva spel. Chanserna lyste även under den andra halvlekens inledning med sin frånvaro.

Helsingborg behöll övertaget och kröp ändå närmare ett reduceringsmål under halveken. Med drygt timmen spelad hade man tagit sig in i straffområdet flera gånger på kort tid och skapade den första riktigt heta chansen.

Från att ha varit en stängd match så öppnade det upp sig rejält när Helsingborg tryckte på och båda lagen hade betydligt enklare att ta sig fram till sista tredjedelen.Framförallt under de sista tio minuterna var det öppna spjäll och enorma ytor för Gefle att kontra på. Samtidigt hade man ganska god kontroll bakåt, en varsin ramträff var det farligaste lagen åstadkom under denna perioden.

Under matchens sista skälvande minuter fick ändå gästerna in ett reduceringsmål. Efter en av matchens många hörnor kom Gyimah högst och nickade in 2-1. Det var det sista som hände och Gefle säkrade ytterligare en trepoängare i jakten på nytt kontrakt.

Gefle IF – Helsingborg IF 2-1 (2-0)

1-0 Hümmet 31´

2-0 Bergmark Wiberg 45´

2-1 Gyimah 90´