MFF blev numret för stort
2016-05-14

MFF

Malmö FF blev numret för stort för Gefle IF under lördagseftermiddagen. Gefle IF gjorde en bra första halvlek men i den andra halvleken växlade Malmö FF upp och vann med 3-0 på Swedbank Stadion.

Inför ett ljusblått halsdukshav vandrade spelarna ut på Swedbank Stadions gräsplan. Malmö FF hade större delen av bollinnehavet i den första halvleken och Gefle IF fick inrikta sig på förvarsspelet. Det var nära att Guillermo Molins gjorde ledningsmålet efter 43 sekunder. Efter ett snabbt kombinationsspel inne i straffområdet spelade Vidar Örn Kjartansson fram Guillermo Molins som prickade stolpen från nära håll.

Det blev starten på Malmö FF:s tryck. Malmö FF hade bollinnehavet men hade svårt att skapa målchanser mot Gefle IF:s kompakta förvarsspel. Malmö FF hade även ett flertal hörnor som Gefle IF klarade av. Gefle IF arbetade sig ur pressen i mitten av halvleken och skapade tre hörnor men utan resultat. Närmast en målchans var Anton Lans som hade ett skott som täcktes.

I slutet av halvleken hittade Malmö FF tillbaka i spelet och började trycka tillbaka Gefle IF igen. Vidar Örn Kjartansson och Magnus Wolff Eikrem hade varsitt avslut över målet. Mitt i pressen skapade Gefle IF sin första målchans på en snabb omställning. Johan Oremo höll undan Franz Brorsson utanför straffområdet och Oremo fick på ett hårt markskott som tvingade målvakten John Wiland till en enhandsräddning. Men 0-0 stod sig till halvtidsvilan.

Likt den första halvleken kom Malmö FF ut starkt och Gefle IF fick inrikta sig på förvarsspelet. Magnus Wolff Eikrem hade ett hårt volleyskott som Emil Hedvall räddade. Returen studsade ut till instörtandes Kjatartsson men Hedvall slängde sig och styrde ut bollen till hörna. På den efterföljande hörnan fick Gefle IF och Emil Hedvall kapitulera. Guillermo Molins nådde högst vid den främre stolpen och nickade in ledningsmålet. Det var även nära att 2-0-målet kom någon minut senare när Anders Christiansens skott styrdes i ribban via Simon Skrabb. Istället kom 2-0-målet i den 58:e minuten genom Guillermo Molins, som via ett inlägg från Anton Tinnerholm, klackade in bollen bakom Emil Hedvall.

Och i den 76:e minuten kom även 3-0 genom Vladimir Rodic som avslutade från nära håll. Gefle IF lyckades skapa två målchanser i slutet av matchen, men Malmö FF lyckades hålla nollan intakt och vann med 3-0 på Swedbank Stadion.