Matchrapport: Vasalund – Gefle IF 2-0 (2-0)

Plats: Skytteholms IP

Startuppställning Gefle IF: Lindkvist, Ejerblad, Norén, Engberg, Lohikangas, Haaranen, Edge, Rojas, Mattsson, Fernandes, Mårtensson Almevid

Sammandrag:

Första halvlek

Matchöppningen var ganska jämn och båda lagen försökte etablera ett eget spel under stora delar av första halvlek.

Det dröjde till minut 10 innan matchens första skott kom när Gefle hade ett skott som gick på mål men som Vasalunds målvakt kunde rädda.

I den 20 minuten kom 1-0 till Vasalund efter ett snabbt anfall där man passade igenom Gefles straffområde och sedan slog in bollen i öppet mål bakom Geflemålvakten.

Efter målet så såg Geflespelarna smått skärrade ut och i den 22 minuten så gjordes även 2-0. Målet kom på en hörna den här gången efter skott via täckande Gefleförsvarare och in i nätmaskorna.

Resultatet var 2-0 till Vasalund i halvtid.

Andra halvlek

I början av andra halvlek så var Gefle pressade under en lång stund och Vasalund skapade en del chanser och kom även till ett par avslut som dock blev resultatlösa.

Gefle började ta över mer och mer av matchen i slutet och försökte jobba fram lägen att kunna göra mål på. Tanda och Kalabane hade ett varsitt nickavslut utanför mål från hörnor. Men närmare än så kom inte Gefle idag. Andra halvlek var ändå ganska chansfattig för Gefle och matchen slutade 2-0.

Text: Markus Löf