Matchrapport: Vasalund – Gefle IF 0-0 (0-0)

Domare: Arian Chalak

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Norén, Lohikangas, Nilsson, Haaranen, Sandlund, Mårtensson Almevid, Engberg, Rojas, Tanda

Sammandrag

Första halvlek

Matchen inledde med att Vasalund tog tag i taktpinnen medans Gefle direkt fick utgå från försvarsposition för det mesta.

Efter 10 minuter spelade så hade Vasalund två chanser att göra mål med en nick utanför och ett stolpskott inom loppet av 1 minut.

Gefle tog sig ur det första greppet från Vasalund och hade i minut 20 en chans när Rojas hade ett skott över mål efter förarbete från Tanda och Nilsson.

Vasalund tog därefter tillbaka spelövertaget snabbt och i minut 26 sköt Danhas i Vasalund ett giftigt skott som kunde räddas av en McGuire som hade mycket att göra denna dag.

Första halvlek styrdes av Vasalund som hade mycket bollinnehav och skott men Gefles försvar släppte inte till någonting och resultatet var 0-0 i halvtid.

Andra halvlek

Ett byte gjordes direkt inför andra halvlek av Gefle där Mackan valde att byta ut Melvin Mårtensson Almevid mot Iu Ranera i ett försök att kunna ta över matchbilden mer.

I starten av andra halvlek så började Gefle komma in lite mer i matchen sett till bollinnehav och målchanser men Gefle hade problem att ta sig igenom Vasalunds försvar. Efter en kvart av andra halvlek så tog Vasalund över spelet igen och skapade chanser för att kunna göra mål, men Gefles försvar stod åter igen emot.

I minut 72 och 78 byttes Fernandes och Mattsson in i stället för Haaranen och Rojas för att få lite mer fräscha ben i anfallet för att kunna bryta dödläget resultatmässigt. Gefle fick mer energi av bytena och man försökte jobba in ett ledningsmål

Gefle hade i de sista 5 minuterna ett par chanser genom skott av Engberg och Mattsson men där avsluten inte blev lyckade. Inklusive en straffsituation efter att Fernandes fallit i straffområdet.

Slutresultatet blev 0-0 efter att Gefleförsvaret klarat av ett svårt prov efter stort tryck av Vasalund i nästan hela matchen förutom i vissa perioder och andra delen av andra halvlek.

Målskyttar

Gula kort Gefle IF:

20 Sandlund

54’ Persson

Byten Gefle IF

45Mårtensson Almevid ut, Ranera in

72Haaranen ut, Fernandes in

78’ Engberg ut, Mattsson in