Matchrapport: Team TG FF - Gefle IF 1-5 (0-4)

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Nils Nilsson, Kevin Persson, Amadou Kalabane, Tshutshu Tshakasua, Iu Ranera, Sebastian Sandlund, Adrian Bjelkendal Haaranen, Erik Granat, Jacob Hjelte, Isac Lidberg,

Målskyttar Gefle IF: Erik Granat (9’, 11’), Jacob Hjelte (17’), Isac Lidberg (40’, 60’)

Hörnor: 6-2

Avslut: 4-6

Sammanfattning

Första halvlek

Det var Gefle som startade matchen klart bäst och hade samma intensitet i presspelet som i början av senaste matchen mot Haninge.

0-1 Mål Gefle IF (9’) Det dröjde inte länge tills Erik Granat kunde placera in matchens första mål efter framspelning av Isac Lidberg och Iu Ranera.

0-2 Mål Gefle IF (11’) Erik Granat slog till igen 2 minuter senare, den här gången på nick efter ett hårt inlägg från Nils Nilsson.

0-3 Mål Gefle IF (17’) Matchens tredje mål gjorde Jacob Hjelte när han ryckte sig loss i djupet och placerade in bollen i det högra hörnet av målet.

0-4 Mål Gefle IF (40’) Strax innan paus så lyckades Isac Lidberg ta vara på en chans i boxen när han tryckte in fyran mer ren kraft in i nätmaskorna.

Det var Gefle som styrde spelet totalt under den första halvleken. Ställningen var 0-4 i halvtid.

Andra halvlek

Det var ett annat Team TG som klev ut på planen i andra halvlek. Hemmalaget var mer aktiva och synkade i presspelet och började äta sig in i matchen mer och mer i den andra halvleken.

0-5 Mål Gefle IF (60’) Trots att Team TG började styra spelet lite mer så var det Gefle som gjorde matchens femte mål på en kontring när Isac Lidberg axlade in bollen i mål efter ett perfekt inlägg från Nils Nilsson.

1-5 Mål Team TG (66’) Hemmalaget fick utdelning på en av sina snabba spelvändningar när Victor Kamf från nära håll slog in bollen i nät efter att Gefleförsvaret blivit lite för stillastående.

Team TG försökte pressa på för ett till mål i slutet men Gefle släppte inte till mer än ett mål denna match.

Slutresultatet blev en 1-5 vinst till Gefle.

Text av: Markus Löf

Statistik: Svenska fotbollförbundet