Matchrapport: Täby FK - Gefle IF 1-3 (1-3)

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Nils Nilsson, Kevin Persson, Amadou Kalabane, Albin Lohikangas, Iu Ranera, Adrian Bjelkendal Haaranen, Erik Granat, Jacob Hjelte, Isac Lidberg, Axel Näsholm

Målskyttar Gefle IF:  Isac Lidberg (14’) Jacob Hjelte (18’, 26’)

Gula kort Gefle IF: Amadou Kalabane (10’)

Sammanfattning

Första halvlek

0–1 Gefle (14) Gefle gjorde mål tidigt när Isac Lidberg slog till strax utanför straffområdet. Bollen gick via marken och in i det vänstra hörnet av målet.

0–2 Gefle (18) Jacob Hjelte stångade in bollen med pannan efter att Gefle fått en kontring som man tog vara på och utökade ledningen till 0-2.

0–3 Gefle (26) Efter ett triangelspel mellan Lidberg, Nilsson och Hjelte så fick Gefle in sitt tredje mål redan efter bara halva första halvleken. Nilssons inlägg från höger nådde Jacob Hjeltes fot strax framför mål som vrickade in den i nät vid den första stolpen utan svårigheter.

1–3 Täby (29) Hemmalaget fick en straff som Jesper Hagman placerade i lågt vid den vänstra stolpen medans Tim Markström slängde sig åt motsatt håll.

Täby hade mycket boll och skapade en del chanser i första halvlek men det var ändå Gefle som ledde med 1-3 i halvtid eftersom man tog vara på sina chanser när dom väl dök upp.

Andra halvlek

Gefle fick ett friläge efter 57 minuter när Iu Ranera slog en bra djupledsboll mot Isac Lidberg som valde att försöka runda målvakten, vilket han lyckades med, men avslutet gick över.

Täby hade en bra chans att göra mål i minut 72, men Teo Brenner Toris skott från straffområdeslinjen seglade strax utanför den vänstra stolpen.

Gefle lyckades stänga ner bakåt och kamma hem alla tre poäng.

Slutresultat: 1-3.

Text av: Markus Löf

Statistik: Svenska Fotbollsförbundet