Matchrapport: Sylvia - Gefle IF 3-4 (1-2)

Tid: 2021-05-22, kl 18.00

Plats: Platinumcars Arena

Domare: Jasmin Svraka

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Kevin Persson, Theodor Hansemon, Amadou Kalabane, Linus Sahlin, Erik Granat, Oskar Karlsson, Tshutshu Tshakasua, Pontus Jonsson, Leo Englund, Isac Lidberg

Målskyttar Gefle: Mål: Pontus Jonsson (1’), Leo Englund (23’) Tshutshu Tshakasua (58’), Jacob Hjelte (67’)

Varningar Gefle: Tim Markström (51’), Mikael Bengtsson (77’), Theodor Hansemon (79’), Isac Lidberg (90+3’).

Sammanfattning

Första halvlek

0–1 (1’) Gefle fick en drömstart med bara sekunder in i matchen när Pontus Jonsson blev serverad en perfekt boll tvärs över straffområdet av Isac Lidberg. Han behövde bara styra in den i nät.

Sylvia ägde mest boll i början av matchen medans Gefle hade en relativt defensiv inställning. Gefle satsade på att välja sina lägen att pressa aggressivt och attackera.

0–2 (23’) Gefle satte dit tvåan genom Leo Englund som drog till i straffområdet. Det kraftfulla skottet borrade sig in i det bortre hörnet av målet.

1–2 (27’) Hemmalaget svarade när Abdul Aziz slog till med ett smart skott mot den främre stolpen som överlistade målvakten.

Sylvia försökte spela sig igenom Gefles stabila försvar men de hade problem att ta sig igenom till några farliga lägen.

Ställningen var 1-2 i paus.

Andra halvlek

Den andra halvleken startade med liknande karaktär som den första halvleken med Sylvia bollinnehav och ett konservativt Gefle.

1–3 (58’) Gefle slog återigen till på kontring när Isac Lidberg fick iväg en passning till Tshutshu Tshakasua som tog sig in i straffområdet och kunde enkelt lägga in bollen i målet från nära håll.

1–4 (67’) Jacob Hjelte stötte in bollen i mål när han var först på Isac Lidbergs låga inlägg från kanten efter en kontring.

2–4 (74’) Sylvia reducerade när Hampus Näsström var på rätt ställe och nickade in en hörna.

3–4 (90+2’) Hampus Näsström nickade in 3-4 på tilläggstid efter ett inlägg från vänsterkanten.

Sylvia ryckte upp sig i slutet och lyckades få till några nervösa minuter. Men Gefle lyckades hålla igen och vinna tack vare en bra effektivitet i avsluten.

Slutresultatet blev 3-4.