Matchrapport: Sollentuna FK - Gefle IF 1-2 (1-1)

Plats: Sollentunavallen

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Nils Nilsson, Albin Lohikangas, Axel Norén, Amadou Kalabane, Kevin Persson, Erik Granat, Adrian Haaranen, Sebastian Sandlund, Tshutshu Tshakasua, Isac Lidberg

Målskyttar Gefle IF: Nils Nilsson (5’), Isac Lidberg (65’).

Första halvlek

Första halvlek var en ganska jämn halvlek där Sollentuna och Gefle båda ville äga bollen.

Mål 0-1 (5’) Nils Nilsson i Gefle höll sig framme direkt i inledningen och tryckte in ledningsmålet redan i den femte matchminuten.

Mål 1-1 (45+’) Sollentuna började jobba mer intensivt i slutet av halvleken för att försöka få in ett kvitteringsmål. Och med en minut kvar av halvleken så fick Eyasu Alemayehu in bollen i mål på en frisparksvariant.

Halvleken fick ett snöpligt slut för Gefle och ställningen var alltså 1-1 i paus.

Andra halvlek

Mål 1-2 (65’) Gefle fick en bra start även på andra halvlek efter att Isac Lidberg tog vara på ett misstag från försvaret och retsamt enkelt rullade in bollen i det bortre hörnet av målet.

Sollentuna tryckte på i resten av halvleken samtidigt som Gefle hade ett par vassa kontringar. Sollentuna lyckades inte få hål på Gefles disciplinerade och fokuserade försvar i den andra halvlek och bortalaget tog därför med sig alla tre pinnar hem till Gävle.

Slutresultatet blev 1-2 till Gefle.

Text av: Markus Löf