Matchrapport: Sollentuna FK – Gefle IF 1-1

Matchrapport: Sollentuna FK – Gefle IF 1-1 (1-1)

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Kevin Persson, Amadou Kalabane, Albin Lohikangas, Jacob Hjelte, Sebastian Sandlund, Erik Granat, Pontus Jonsson, Isac Lidberg, Leo Englund

Målskyttar Gefle: Linus Sahlin (45+2’)

Varningar Gefle: Albin Lohikangas (43’), Amadou Kalabane (53’), Tim Markström (69’)

Sammanfattning

Första halvlek

I början av matchen så var det Sollentuna som tydligt tog tag i taktpinnen medans Gefle hade problem att komma in i matchen.

Mål 1-0 Sollentuna (9’) Spelövertaget från hemmalaget i början av matchen fick utdelning redan efter 9 minuter när Constantino Capotondi höll sig framme i boxen och nickade in bollen i det högra hörnet av målet efter ett anfall på vänsterkanten.

Efter cirka en halvtimme spelad så började Gefle sakta men säkert käka sig in i matchen och styra och ställa mer och mer. Hjelte hade en riktigt farlig målchans i minut 37 när han slog till med ett kraftfullt skott inne i straffområdet. Men målvakten stod på rätt ställe och kunde rädda i maghöjd.

Mål 1-1 Gefle (45+2’) Precis innan paus så fick Gefle in kvitteringen efter att ha arbetat in sig i matchen. Det var Linus Sahlin som nådde längst på en hörna och skarvade in bollen med pannan mot den bortre stolpen.

Ställning i paus: 1-1.

Andra halvlek

Den andra halvleken var relativt tillknäppt där båda lagen försvarade med bra organisation och press. Inte mer än ett par halvchanser uppkom under första halvan av andra halvlek.

I slutet av matchen började matchen vackla mer fram och tillbaka, delvis på grund av de ytor som uppstod på grund av trötthet i båda lagen.

Sandlund och Näsholm hade varsitt långskott som gick tätt utanför den högra stolpen i slutminuterna vilket var Gefles bästa möjligheter till ett ledningsmål innan slusignal.

Slutresultatet blev 1-1.