Matchrapport: Sandvikens IF - Gefle IF 4-1 (2-0)

Plats: Jernvallen

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Norén, Kalabane, Lohikangas, Nilsson, Ranera, Sandlund, Haaranen, Faiqi, Rojas, Tanda

Sammandrag

Första halvlek

1-0 (4´)Derbyt rivstartades av Sandviken som gjorde 1-0 efter 4 minuter efter att Olof Mård tryckte till i boxen på en hörna som letade sig in bakom stolpen.

2-0 (9´) Gefle försökte rycka upp sig och leta fram en kvittering men 2-0 till Sandviken var ett faktum i minut 9 efter att Leo Englund höll sig framme på en kontring och nickade in bollen efter ett inlägg från högerkanten.

Hemmalaget såg nöjda ut efter den drömstarten och Gefle fick rulla runt bollen inom laget mer. Gefles första farliga chans hade Haaranen efter en kvart spelad med ett kraftfullt skott utifrån som dock inte överlistade målvakten.

Jakten på reducering fortsatte och i minut 30 gjorde Sandvikens målvakt Markström en bra räddning efter hårt skott av Tanda mot bortre stolpen inifrån boxen.

2-0 stod sig till paus.

Andra halvlek

Efter halvtidsvilan så såg Gefle ut att spela snabbare fotboll och använda högre press och beslutsamhet.

2-1 (60´) Grace Tanda fick in Gefles reducering när han lyckades peta in returen i mål efter en trasslig situation i boxen.

Målet gjorde att Gefle kände vittring och fortsatte mala på framåt och Haaranen fick ett farligt nickläge efter inlägg från Nilsson på kontring kort därefter men som inte gick på mål.

Sandviken hade med jämna mellanrum farliga kontringar och däribland ett skott av Englund i minut 75 där lobben räddades av Kalabane strax framför mållinjen.

Med tio minuter kvar av matchen så gjorde Gefle ett trippelbyte då Berggen, Zeru och Fernandes kom in istället för Rojas, Haaranen och Faiqi för att få in energi till en slutforcering.

3-1 (88´)Sandviken försvarade sig dock bra och istället var det hemmalaget som lyckades ta vara på Gefles ytor i försvaret och spiken i kistan 3-1 kom av Jacob Hjelte efter en nick i boxen lågt mot målet.

4-1 (90+4´)Luften gick ur Gefle och 4-1 gjorde hemmalaget på en kontring efter ett skott inne i boxen från Emil Engqvist.

4-1 blev slutresultatet.

Målskytt Gefle IF

60´ Grace Tanda

Gula kort Gefle IF

Byten Gefle IF

80’ Rojas ut, Fenandes in

80’ Haaranen ut, Berggren in

80’ Faiqi ut, Zeru in