Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Kevin Persson, Theodor Hansemon, Tshutshu Tshakasua, Sebastian Sandlund, Erik Granat, Albin Lohikangas, Jacob Hjelte, Leo Englund, Isac Lidberg

Varning Gefle: Theodor Hansemon (26’), Linus Sahlin (34’), Kevin Persson (40’) William Lindkvist (93’)

Varningar: 2-4

Sammanfattning

Första halvlek

Inledningen är avvaktande där båda lagen känner på varandra utan att vilja släppa till något bakåt.

Gefle är det laget som startar bäst med mycket kombinationer runt straffområdet. Den farligaste chansen i början av matchen hade Isac Lidberg när han tog sig in i banan och försökte skruva bollen runt målvakten. Men skottet var inte tillräckligt bra riktat.

I slutet av halvleken tog hemmalaget över spelet mer och mer och hotade på omställningar.

1-0 (40’) John Junior ramlar i straffområdet och får en straffspark. Martin Springfeldt håller sig kylig och placerar in bollen högt upp i det vänstra hörnet av målet.

Ställningen var 1-0 i halvtid.

Andra halvlek
Efter halvtidspausen så ville Gefle trycka på framåt för en snabb kvittering. Erik Granat hade en bra målchans när han slog till från långt håll. Bollen susade i hög hastighet fram via marken strax utanför stolpen.
Efter cirka en kvart spelad av andra halvlek så tog hemmalaget tag i taktpinnen igen och hade ett antal farliga kontringar.

1-0 (86’) Danilo Al-Saed får tag i bollen och bestämmer sig för att driva bollen genom Gefles försvar på egen hand från vänsterkanten. Från nära håll placerar han in bollen i mål vid den bortre stolpen.

Gefle tryckte på i slutet och var nära på att få hål på Sandvikens buss när Linus Sahlin fick chansen på en hörna. Skottet gick tätt över ribban.