Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Jacob Ejerblad, Nils Eriksson, Kevin Persson, Nils Nilsson, Amadou Kalabane, Iu Ranera, Albin Lohikangas, Jacob Hjelte, Isac Lidberg, Axel Näsholm

Gula kort Gefle: Nils Eriksson (37’), Tim Markström (56’), Albin Lohikangas (87’)

Hörnor Gefle: 1

Hörnor Sandviken: 5

Sammanfattning

Första halvlek

Inledningen av matchen var mycket avvaktande från båda lagen. Gefle ägde bollen mycket medans Sandvikens huvudfokus var att parkera sig framför sitt egna mål för att stänga ner ytorna för Gefle för att förminska möjligheterna att spela sig igenom lagdelarna.

Matchen öppnade upp sig en aning i slutet av halvleken när båda lagen började riskera lite mera i uppbyggnadsfasen men det var ändå inget av lagen som lyckades komma till något farligt avslut på mål innan halvtid.

Ställningen var 0-0 i halvtid.

Andra halvlek

1-0 Mål Sandvikens IF (51’) Hemmalaget började andra halvlek starkast och lyckades bryta dödläget i matchen när Leo Englund höll sig framme i boxen och stötte in ett inlägg i mål efter en vass kontring på högerkanten.

1-1 Mål Gefle IF (60’) Gefle svarade med att trycka in en kvittering efter att Jacob Hjelte tog emot en hög boll i boxen och serverade Isac Lidberg som distinkt sköt in bollen mot den bortre stolpen av målet.

Gefle hade fortsatt mest boll i den andra halvleken men hade svårt att förvalta bollinnehavet. Matchtempot sjönk i slutet av matchen men Sandviken var det laget som tryckte på mest för att få in ett vinnande mål. Men Gefle försvarade stabilt och gjorde det svårt för Sandviken att få till några klara skottlägen.

Slutresultatet blev tillslut 1-1 och delad poäng mellan lagen.

Text av: Markus Löf

Statistik: Svenska fotbollförbundet