Matchrapport: Östers IF - Gefle IF FF
170417 Gefles mŒlvakt August Stršmberg under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Gefle den 17 april 2017 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91763

Gefle reste till Växjö för match mot Östers IF efter skrällsegern mot Varberg. Det blev ännu en tuff match där målvaktsspelet blev avgörande för GIF. August Strömberg stod för en bra comeback efter sin skada och Gefle hade också en del bud på att avgöra matchen.  Men matchen slutade 0-0 och Gefle fick en viktig poäng med sig inför avslutningen av serien.

Östers IF – Gefle IF FF 0-0 (0-0)

Avslut: 8-2
Hörnor 7-6
Varningar: 0-1

Startelvor:

Gefle IF FF:

Strömberg, Zarkovic, Björkman, Floren, Kralj, Ortmark, Lantto, Shaze, Johansson, Bergmark Wiberg, Bajrovic (Törnros 86`).

Östers IF:

Malmkvist, Karlsson, Lundgren, Karlsson, Johansson (Johannesson 75`), Ljungberg (Silka 70`), Helg, Silverholt, Da Silva, Drott, Kapsevic.

Matchsummering:

3' Frispark till Öster nere vid Gefles hörnflagga. Den rensas undan enkelt.
4' Hörna till Öster, matchens första. Hörnan rensas undan.
7' En fin period av Gefle på offensiv planhalva tvingar Öster att ge bort en frispark. Efter lite strul får Gefle en hörna.
9' Öster kommer i en farlig kontring och Simon Helg tar avslut som Strömberg parerar bra. Hörna Öster.
10' Ny hörna till Öster efter avslut utanför boxen.
11' Farligt inspel av Öster som Strömberg kan plocka.
13' Efter en bra period av Öster med mycket boll för dem tar Gefle tag i bollen igen.
15' Mycket bra anfall genom Bergmark Wiberg, Kralj och Lantto som tyvärr resulterar i en frispark för Öster i straffområdet då Lantto störtar fram mot mål.
19' Ljungberg testar skott för Öster utanför straffområdet, men det blockeras av Gefleförsvarare.
20' Bajrovic kommer loss på vänsterkanten och spelar in, passningen bryts och Gefle får hörna.
22' Bra period av Gefle nu som håller sig på offensiv planhalva. Öster sticker upp med en kontring men Björkman kommer mellan.
24' Farligt inlägg av Öster som Zarkovic får undan.
26' Fin aktion av Ortmark som snurrar upp en Österspelare och går förbi. Bollen bryts i sekvensen efter.
28' Öster med en farlig kontring som Ortmark bryter på straffområdeslinjen. Fint arbete av Ortmark!
30' Kapcevic testar Strömberg med ett direktskott men Strömberg parerar!
32' Gefle anfaller bra och i kontringen efter testar Silverholt skott som Björkman parerar.
35' Mycket boll hos Öster som slutar med ett inlägg som Strömberg kan plocka ner.
37' Lagen byter mycket boll på mittplan, händelsefattig period i matchen.
39' Bra Geflespel efter en offensiv frispark. Efter lite missförstånd mellan Kralj och Piotr rinner bollen ut till inspark.
41' Farligt frisparksläge för Öster när Shaze är för brysk i en närkamp utanför straffområdet. Frisparken går i muren.
45' Där är första halvlek slut. En ganska händelsefattig halvlek där lagen bytt mycket boll och inte kommit till så heta målchanser.
47' Kralj får matchens första varning när han stoppar en Österkontring. Frispark Öster utanför straffområdet.
47' Frisparken resulterar i en hörna för Öster.
49' Kapcevic nickar utanför.
50' Inlägg av Öster, Strömberg plockar ner.
54' Farligt anfall av Öster som slutar med inspark till Gefle.
56' Bergmark Wiberg med ett avslut efter fint förarbete av Piotr och Lantto. Målvakten räddar dock enkelt efter att bollen styrts av en försvarare.
58' Fin kombination av Öster som spelar sig fram till straffområdet där Strömberg kan avvärja.
59' Skott utanför som Strömberg räddar. Hörna till Öster.
60' Kapcevic når högst men Strömberg räddar igen.
62' Bajrovic får med sig frispark i ett bra läge.
63' Hörna till Gefle, Björkman kommer först men lägger bollen utanför ur en snäv vinkel.
67' Gefle har en bättre period nu, håller i bollen och tar snabbt tillbaka den de gånger Öster lyckas bryta.
68' Kralj med ett bra inlägg som en Österspelare lyckas få bort i sista stund.
72' Bergmark Wiberg får med sig en frispark ute på vänsterkanten i höjd med straffområdet.
74' Piotr drar iväg i en kontring och sätter upp Bajrovic som tyvärr är offside.
82' Piotr kommer loss på högerkanten men inlägget går högt och ut till inkast.
83' Bajrovic testar skott efter ett fint pass av Bergmark Wiberg. Österspelare täcker till hörna.
88' Gefle biter sig fast på offensiv planhalva.
93' Matchen blåses av. 0-0 blev resultatet.