Matchrapport: Örgryte IS - Gefle IF FF
170402 Frejs Adam GradŽn jagar Gefles Piotr Johansson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Piotr Johansson var kvällens enda målskytt för Gefle. Foto: Bildbyrån

Under fredagskvällen reste Gefle till Göteborg för match mot serieledarna Örgryte. Det blev också en väldigt svår match då Örgryte visade varför de leder serien och satte högsta fart. Geflebekantingen Diego Montiel inledde målskyttet för Örgryte innan GIF kunde kvittera på straff genom Piotr Johansson. Under andra halvleken var det dock ÖIS som var vassare och avgjorde matchen med två mål.

Örgryte IS - Gefle IF FF  3-1 (1-1)

Avslut: 10-5
Hörnor 8-2
Varningar: 1-5

Startelvor:

Gefle IF FF:

Strömberg, Björkman, Sansara, Gussman, Kralj, Ljungberg, Lantto, Bengtsson (Bergmark Wiberg, 46`), Johansson, Kastrati (Floren 62`), Törnros.

Örgryte IS:

Lukic, Lindblad, Sahlin, Lindström, Paulson, Ericsson, Montiel, Tähti, Engström (Ervik 80`), Cajuste (Nilsson 80`), Aliev (Ludwigson 75`).

Matchsummering:

1` Örgryte tar avsparken och vi är igång!

7` Gefle får frispark i farligt läge. Piotr Johansson skjuter dessvärre i muren och på returen går bollen långt utanför.

9` Christian Ljungberg kommer sent in i en duell och tilldelas en varning.

11` Väldigt farligt när Diego Montiel bryter in i straffområdet men August Strömberg gör en fin räddning. På returen är det återigen farligt men Cajuste får inte till avslutet och Strömberg kan återigen rädda.

13` Örgryte har ökat takten de senaste minuterna och ligger just nu närmast ett ledningsmål. Paulson får chansen att avsluta från snäv vinkel men skottet går utanför.

17` Gefle-bekantingen Jacob Ericsson har inlett väldigt piggt för sitt Örgryte. Ericsson är nära att bli målskytt när han sätter fart på kanten men Strömberg kan återigen rädda och bollen till hörna.

23` Cajuste är väldigt nära att få ett farligt skottläge i straffområdet men en väldigt fin tackling från Jesper Björkman avvärjer läget.

30` ÖIS får straff efter en situation i straffområdet.

31` Straffen sätts tämligen säkert av Diego Montiel till höger om Strömberg. 1-0.

34` Kastrati sätter fart och rivs ner utanför straffområdet och får också frispark.

35` Frisparken verkar bli resultatlös men det blir återigen straff, denna gången för Gefle. Detta efter att Netan Sansara blivit uppvaktad av ÖIS-försvarare.

36` MÅÅÅÅÅÅÅL! Piotr Johansson sätter straffen stenhårt vid stolpen och det är kvitterat!

45+1` Fitim Kastrati tilldelas en varning efter att hållit fast Montiel. Samtidigt blåser domaren för halvtid.

46` Erik Törnros tar avsparken och vi är igång!

48` Samuel Gussman tilldelas en varning.

52`Aliev blir fint framspelad i straffområdet men Gefleförsvaret lyckas styra undan till hörna.

54` Örgryte får återigen straffspark. Tähti går ner i straffområdet och Björkman tilldelas också en varning.

55` Diego Montiel chippar in straffen och ÖIS återigen i ledning. 2-1.

59` ÖIS har fått energi efter sitt ledningsmål. Efter ett fint inlägg får Aliev chansen att avsluta men nicken går över målet.

61` Efter ett fint anfall av Gefle får Piotr Johansson chansen att avsluta från höger men skottet skjuts över.

63` En försvarsmiss ger nästan Adam Bergmark Wiberg chansen att skjuta bollen i öppet mål men Engström räddar upp situationen i sista sekund och blockerar avslutet till hörna.

68` Erik Törnros tilldelas en varning.

70` Jesper Floren presenterar sig när han prövar skott nära straffområdeslinjen och det ser ut att bli farligt men Lukic räddar bollen ut till hörna.

70` På hörnan når Netan Sansara högst och nickar bollen på mål men ÖIS-försvarare rensar bort bollen.

78` Erik Törnros skjuter ett hårt skott från distans som Lukic har vissa problem med men lyckas rädda bollen.

82` Örgryte utökar sin ledning när Paulson elegant klackar bollen i mål efter en fin passning av Simon Nilsson.

89` Fint anfall av ÖIS där Simon Nilsson avslutar men skottet går i ribban.

90` Tähti får mycket yta i straffområdet och avslutar men en kanonräddning från Strömberg räddar ut bollen till hörna.

90+3` Matchen slutar 3-1.