Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Theodor Hansemon, Amadou Kalabane, Albin Lohikangas, Tshutshu Tshakasua, Sebastian Sandlund, Erik Granat, Pontus Jonsson, Jacob Hjelte, Leo Englund, Isac Lidberg

Varning Gefle: Tim Markström (11’), Isac Lidberg (68’)

Hörnor: 0-6

Varningar: 1-2

Sammanfattning

Första halvlek

Hemmalaget började matchen bäst. Direkt i början av matchen uppkom en straffsituation när Gefles målvakt krockade med Örebro Syrianskas anfallare.

1-0 (11’) Laurence Bell tog vara på straffen på bästa sätt när han satte bollen säkert i nät via ribban i det högra hörnet. Tim Markström gick åt rätt håll, men skottet var nästintill otagbart.

Senare under halvleken tog Gefle över spelet mer och skapade en rad halvchanser, bland annat genom Isac Lidbergs långskott och Thutshu Tshakasuas nick strax över ribban. Den bästa möjligheten hade dock Jacob Hjelte strax innan pausvilan när han tog emot en långboll från Albin Lohikangas i straffområdet och vrickade bollen precis utanför närmsta stolpen.

Andra halvlek

Hemmalaget tog tillbaka taktpinnen i början av andra och vann de flesta andrabollarna. Spelet i första halvan av andra halvlek var böljande med mycket löpande från ena planhalvan till den andra.

Med en kvart kvar av matchen så började Gefle pressa mer för att få in en kvittering. Leo Englund hade ett giftigt skott där målvakten fick anstränga sig för att boxa bort bollen.

På tilläggstid fick Gefle en gyllene möjlighet att göra 1-1. Ibrahim Alhassan blev fälld i straffområdet, vilket resulterade i straffspark för Gefle med en minut kvar att spela. Isac Lidberg tog på sig ansvaret, men lyckades inte förvalta chansen då målvakten var med på noterna och slängde sig i rätt hörn och klistrade bollen.