Matchrapport: Örebro Syrianska - Gefle IF 2-2 (0-1)

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Axel Norén, Amadou Kalabane, Kevin Persson, Albin Lohikangas, Tshutshu Tshakasua, Adrian Bjelkendal Haaranen, Sebastian Sandlund, Erik Granat, Måns Berggren, Jacob Hjelte

Målskyttar Gefle: Jacob Hjelte (14´) Nils Nilsson (76´)

Gula kort Gefle: Amadou Kalabane (34´) Axel Norén (75´)

Sammanfattning

Första halvlek

Gefle började matchen bra med mycket bollinnehav.

Mål 0-1 Gefle (14´) Matchens första mål kom efter ett anfall där Lohikangas slog ett lågt inlägg mot boxen där Jacob Hjelte höll sig framme och distinkt vrickade in bollen i mål från nära håll.

Ju längre halvleken led desto mer lyckades hemmalaget komma in i matchen. I slutet av halvleken så hade Örebro Syrianska ett ypperligt läge att kvittera men det hårda skottet från höger sida av straffområdet räddades av Tim Markström som styrde ut bollen med sina reflexer.

Ställningen var 0-1 till Gefle i halvtid.

Andra halvlek

Den andra halvleken startades bäst av Örebro Syrianska som jagade efter att komma tillbaka in i matchen. De lyckades också göra både 1-1 och 2-1 i mitten av halvleken vilket innebar uppförsbacke för ett Gefle som hade svårare och svårare att spela sig igenom Örebros presspel.

Mål 2-2 Gefle (76´) Gefle lyckades ta sig samman och svarade med att trycka in ett poängräddande mål i form av inbytte Nils Nilsson som inte tvekade när han fick chansen i  straffområdet efter ett lågt inlägg från vänsterkanten. Skottet flög med små marginaler rakt upp i nättaket.

I slutet av matchen så skapades stora ytor att kontra på för Gefle men ingen av kontringsmöjligheterna som uppstod togs tillvara på.

Slutresultatet blev 2-2.

Text: Markus Löf