Matchrapport: Nyköping BIS – Gefle IF 2-1 (1-0)

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Ejerblad, Persson, Norén, Lohikangas, Engberg, Haaranen, Sandlund, Mårtensson Almevid, Tanda, Fernandes

Sammandrag

Första halvlek

Matchen började ganska jämnt där båda lagen visade att man ville äga bollen.

Mål 1-0 (4’): Nyköping med mål direkt på sin första chans efter 4 minuter genom ett inlägg från högerkanten som den förre Geflespelaren Oscar Karlsson höll sig framme på i boxen och nickade in 1-0 bakom McGuire till hemmalaget

.Gefle tog sig sedan tillbaka spelmässigt, ägde bollinnehavet mer och mer och försökte komma fram till lägen. De chanserna som stod ut i första halvlek var Tandas skott som gick utanför via en Nyköpingsfot efter att ha krockat med målvakten och sedan fått ett öppet mål, och utöver det så hade Engberg och Almevid ett varsitt skott där Engbergs skott i den 15e minuten blev räddat medans Almevids skott i den 24e minuten gick över målet.

Gefle kom inte till några fler klara chanser och i slutet av första halvlek så kontrade Nyköping via Jason Romero som hade två skottförsök som båda räddades av Geflemålvakten McGuire.

Ställningen var 1-0 i halvtid

Andra halvlek

I början av andra halvlek så tog Nyköping över kontrollen lite och hade i den 49e minuten ett lurigt skott strax utanför straffområdet som gick tätt utanför den bortre stolpen.

Mål 2-0 (65’): I den 65e minuten så fick Nyköping en farlig kontring till höger i planen efter ett missförstånd i Gefleförsvaret och Ben McKendry kunde tillslut ensam lägga in 2-0 till motståndarna.

Gefle tog över initiativet efter målet med mest bollinnehav medans Nyköping satsade mest på att försöka såra Gefle genom kontringar.

I den 80e minuten så byttes den 15 årige Linus Mattsson in i ett sista försök att skapa lite mer kreativitet i Gefles anfallsspel i jakten på en reducering, vilket gav effekt.

Mål 2-1 (86’): Gefles reducering kom i den 86e minuten efter att Gefle tryckt på framåt genom den nyss inbytte Linus Mattsson efter ett lågt hårt skott i det högra hörnet av målet.

Gefle fick efter reduceringen lite extra energi att skapa nytt tryck för att få in kvitteringen men man kom inte till något mer klart läge och Nyköping hade en kontring där man hade bollen i mål men som blev avvinkat för offside.

Matchen slutade 2-1.

Målskyttar

4’ Oscar Karlsson 1-0

65’ Ben McKendry 2-0

86’ Linus Mattsson 2-1

Gula kort Gefle IF:

75’ Kevin Persson

90’ Axel Norén

Byten Gefle IF

61’ Ejerblad ut, Nilsson in

69’ Haaranen ut, Rojas in

80’ Engberg ut, Mattsson in