Matchrapport: Norrby IF - Gefle IF FF

Gefle spelade under söndagskvällen bortamatch mot Norrby IF på Borås Arena. Det blev en jämn tillställning med farliga målchanser för båda lagen. GIF gjorde första målet i den andra halvleken genom Adam Bergmark Wiberg. Norrby jagade en kvittering men det blev istället Anton Kralj som satte spiken i kistan med ett hårt skott från distans. Därmed var säsongens första bortaseger inkasserad.

Norrby IF – Gefle IF FF 0-2 (0-0)

Avslut 6-4
Hörnor 3-3
Varningar 2-2

Startelvor:

Gefle IF FF:

Strömberg, Johansson, Björkman, Sansara, Zarkovic  (Florén 46`), Kralj, Ljungberg, Lantto, Bengtsson (Lohikangas 87`), Bergmark Wiberg, Housni (Törnros 90`)

Norrby IF:

Krasniqi, Krasnici, Dresevic, Azulay, Aso (Eriksson 74`) Abdo Saidi (Svensson 88`), Osmanagic, Översjö, Savolainen, Nilsson (Mehovic  88`), Yarsuvat

Matchsummering:

1`Norrby tar avsparken och vi är igång!

3` Norrby väldigt nära att ta ledningen när Lasse Nilsson får bollen i straffområdet och kan sånär hitta Yarsuvat men Gefleförsvaret lyckas avvärja.

6` Återigen fin aktion av Norrby. Lasse Nilsson får chansen att avsluta men skottet går utanför.

8` Gefle med sitt första anfall. Ett inspel slås bort av Norrbyförsvaret och leder till hörna. Hörnan leder inte till någon större farlighet.

11` Christian Ljungberg skjuter från distans och bollen skruvas farligt mot högra krysset men Krasniqi gör en väldigt fin räddning som leder till hörna.

19` Lasse Nilsson är väldigt pigg för sitt Norrby och får chansen att avsluta i straffområdet och skjuter ett farligt skott som går tätt utanför stolpen.

21` Netan Sansara slår ett fint inlägg som sånär når Adam Bergmark Wiberg. Bollen istället till hörna. På hörnan står Gefle för en fin hörnvariant men skottet från Piotr Johansson går över.

29` Norrby med ett långt anfall. Savolainen når högst på ett inlägg men nicken går utanför.

30` Ett sus går genom Borås Arena när Osmanagic skjuter ett stenhårt skott från distans som går i ribban. Väldigt nära ledning för hemmalaget.

33` Norrby öser på. Lasse Nilsson får återigen avsluta vid straffområdesgränsen men August Strömberg kan rädda.

35` Gefle är väldigt nära att ta ledningen när Bergmark Wiberg hittar Housni som skjuter bollen i ribban. Bollen rensas till slut till hörna som inte leder till någon farlighet.

45` Bergmark Wiberg tar avsparken och vi är igång!

50` Norrby tar taktpinnen i andra halvlek och har sett bäst ut första fem.

53` Piotr Johansson når Jesper Björkman med ett inlägg men nicken går utanför.

56` Savolainen blir helt fri i straffområdet men nicken går rakt på August Strömberg. Fortfarande 0-0.

57` Leo Bengtsson skjuter ett hårt skott utifrån som går tätt utanför Krasniqis högra stolpe.

59` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Bergmark Wiberg är först på en långboll från Gefleförsvaret och tar sig förbi Norrbyförsvararen med en fin nedtagning och rullar sedan bollen i mål.

61` Yarsuvat är ytterst nära att kvittera när han får bollen i straffområdet men Strömberg gör en kanonräddning och vi har fortsatt Gefleledning!

71` Housni prövar skott utifrån som går över målet.

71` Nino Osmanagic tilldelas gult kort.

73` Lasse Nilsson får avsluta från nära håll men bollen blockeras av Gefleförsvarare.

74` Abdelrahman Saidi tilldelas gult kort.

76` Adam Bergmark Wiberg tilldelas gult kort.

79` Yassin Housni tilldelas gult kort.

84` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Anton Kralj får bollen utanför straffområdet och skjuter ett stenhårt skott som letar sig upp i högra krysset!

90+2 Yarsuvat får chansen att avsluta men Gefle försvarar sig bra och får ut bollen till hörna.