Matchrapport: Ljusdals IF - Gefle IF 1-0 (0-0)
2019-04-29

Gefle åkte under söndagen till Ljusdal och BL Arena för att möta Ljusdals IF i damernas Division 1 Norra Svealand. En förväntad svår bortamatch enligt Gefletränaren Tomas Axlund som inför matchen tryckte på att tålamodet skulle komma att bli viktigt.

I ett blåsigt Ljusdal fick Gefle-damerna medvind i första halvlek, något de kunde dra nytta av genom ett konsekvent spel med många längre passningar och ett tätt försvarsspel. Inget av lagen fick något speciellt tryck framåt och den första halvleken blev därför händelsefattig.

Efter den första halvleken var vi ganska nöjda med matchplanen och pratade om att fortsätta ha tålamod in i den andra halvleken, säger Axlund.

Hemmalaget inledde sedan den andra halvleken väldigt bra och fick ett stort offensivt tryck, men GIF-damerna stod upp bra och lyckades hindra Ljusdal från att komma till högkvalitativa målchanser.

Känslan var att vi gick mot 0-0, det var inget böljande spel och varken Ljusdal eller vi skapade några större målchanser.

Men så i den 74:e matchminuten gjorde Ljusdal 1-0. I och med ledningsmålet för hemmalaget gjorde Gefle några byten och satsade på en 3-4-3 uppställning för en kvittering. Gefle vräkte på framåt och skapade därigenom några heta lägen och fasta situationer. Och när Gefle äntligen fick in sin kvittering - blev den bortdömd och matchen slutade därmed 1-0 till Ljusdal.

Vi var besvikna efteråt, vi var värda en poäng men vi går vidare och ser fram emot helgens derby, avslutar Axlund

Nästa match spelas på lördag den 4 maj då vi välkomnar dig till Gavlevallen för säsongens första derby! Gefle IF - Sandvikens IF klockan 14:00 hemma på Gavlevallen, hoppas vi ses då!

Ljusdals IF - Gefle IF 1-0 (0-0)

1-0 Ellika Persson 74´

Startelva:

Tilda Keisu

Vanna Carlsten (80´),  Gabrielle Wågström, Klara Spångberg, Elin Björklund (80´)