Matchrapport: Linköping City – Gefle IF 3-0 (1-0)

Domare: Martin Segerud

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Norén, Kalabane, Lohikangas, Nilsson, Ranera, Sandlund, Mattsson, Mårtensson Almevid, Fernandes, Tanda

Sammandrag

Första halvlek

Inledningen av matchen var mycket jämn där Gefle i de första 10 minuterna kändes pigga och spelsugna. Båda lagen krigade om att kunna ta tag i taktpinnen och inga målchanser uppstod för än i minut 15 när Linköping fick en chans att göra mål men där Morais avslut gick utanför från nära håll.

Linköping tog efter detta mer och mer tag i taktpinnen och 1-0 kom också efter att Pachajyan snappat upp en misslyckad bakåtpassning och assisterade bollen till Fredrik Alm som rullade in bollen i ett öppet mål.

I minut 26 tvingades Gefle till sitt första byte när Axel Norén klivit av på grund av en smäll och ersattes av Kevin Persson.

Matchen var väldigt fysisk med många tuffa dueller mellan två lag där hemmalaget kämpade för att behålla taktpinnen medans Gefle försökte klura ut hur man skulle ta över taktpinnen från Linköping.

Linköping fick i minut 38 ett skottläge men som inte blev lyckat.

Inget mer betydelsefullt hände i en halvlek som var ganska händelsefattig i chansväg men desto mer händelserik gällande heta dueller. Ställningen var 1-0 till hemmalaget.

Andra halvlek

Andra halvlek startade på sämsta möjliga vis för Gefle när Linköping gjorde 2-0 genom Yasuoka Takuto i minut 49 efter att hemmalaget väggspelat sig igenom ett Gefleförsvar som hade svårt att hänga med i de snabba passningarna innan målet. Linköping fortsatte äga bollen mest och taktpinnen efter målet.

Gefles bästa läge i matchen kom i minut 65 när Ranera fick chansen att skjuta en frispark strax utanför straffområdeslinjen. Skottet var välriktat över muren och mot närmsta krysset men hastigheten var inte tillräckligt hög för att överlista Linköpings målvakt.

Matchen hettade till på riktigt i mitten av andra halvlek med laddade dueller i varenda närkamp och gula kort delades ut i båda lagen. Nils Nilsson var den som fick gult kort i Gefle.

Gefle gjorde i minut 77 och 80 de två sista bytena när Mårtensson Almevid och Mattsson gick ut till förmån för Engberg och Haaranen.

Ju längre andra halvlek led ju längre blev det mellan lagdelarna i båda lagen vilket skapade ett böljande anfallsspel där Gefle kunde etablera spel längre upp i banan men där Linköping i sin tur hittade stora ytor att kontra på.

Gefles ytor bakåt blev i slutet för stora och Linköping fick tillslut in 3-0 genom Adam Larsson efter en kontring.

Slutresultatet blev 3-0 till Linköping.

Målskyttar:

1-0 20’ Fredrik Alm

2-0 49’ Yasuoka Takuto

3-0 90+3’ Adam Larsson

Gula kort Gefle IF

68’ Nilsson

Byten Gefle IF

25’ Norén ut, Persson in

77’ Mårtensson Almevid ut, Engberg in

80’ Mattsson ut, Haaranen in