Matchrapport: Karlstad BK – Gefle IF 1-2 (1-1)

Domare: Robin Andersson

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Ejerblad, Kalabane, Lohikangas, Nilsson, Ranera, Sandlund, Mattsson, Engberg,Rojas, Tanda

Sammandrag

Första halvlek

Gefle startade matchen med att visa upp ett aggressivt presspel med stor energi inom hela laget och gav inte bollhållaren någon tid som helst med bollen. Redan efter fem minuter fick Engberg ett vasst skottläge i boxen att skjuta på halvvolley. Skottet gick via en Karlstadtröja utanför mål.

Gefle fortsatte pressa och såra Karlstad med sitt direkta anfallsspel och radade upp chanser genom bland annat skott av Tanda och Sandlund som dock inte gav något resultat.

Karlstad i sin tur hade i minut 21 sin bästa chans hittills att göra mål när McGuire gjorde en reflexräddning efter en hård nick från nära håll.

Gefle var det klart bättre laget spelmässigt i första halvlek mendet var ändå Karlstad BK som i minut 30 gjorde det fösta målet i matchen på en kontring när Liridon Selmani efter en tilltrasslad situation skickligt nickade in bollen i mål som gick i en hög båge över den chanslöse McGuire i Geflemålet. 1-0 till hemmalaget.

Ett mycket frustrerande mål för Gefle att släppa in men man fortsatte jobba med den höga pressen och i minut 38 fick man tillslut utdelning på sitt hårda arbete efter att Grace Tanda blev tilldömd straffspark i den högra delen av straffområdet efter att ha mottagit en lång passning av McGuire. Straffsparken tog Grace Tanda hand om och placerade mycket säkert in bollen lågt i det högra hörnet av målet vilket betydde 1-1.

Ställningen var 1-1 i halvtid.

Andra halvlek

I minut 47 fick Gefle ett farligt frisparksläge strax utanför straffområdet. Sandlund tog hand om frisparken och sköt ett hårt välriktat skott mot den närmsta stolpen, men Karlstads målvakt lyckades tippa bollen över målet.

När 48 minuter hade passerat så fick Gefle på en farlig kontring där Rojas passade perfekt ut till Nilsson som kom framstormande på högerkanten, men Nilssons skott var inte tillräckligt välriktat för att kunna överlista Karlstads målvakt.

Ju längre matchen led ju tröttare blev Geflespelarna vilket var förståeligt efter det aggressiva presspelet, och detta bidrog till att Karlstad fick mer tid med bollen vilket gjorde att Karlstad kunde rulla runt bollen lite längre stunder än tidigare. Gefles försvar var dock bra och Karlstad hade svårt att få in bollen i boxen.

Med en halv halvlek kvar av matchen så var energinivån inte på topp och Mackan valde under den andra halvleken att byta ut Mattsson, Ejerblad och Rojas mot Haaranen, Norén och Fernandes, för att få in mer energi och kunna återfå det aggressiva presspelet.

Matchen såg ut att gå mot ett 1-1 resultat men i minut 90+4 fick Gefle en sista chans i matchen att göra mål när Albin Lohikangas slog en genomskärare till den inbytte Julio Fernandes som sedan lyckades komma fri mot målvakten och valde att runda målvakten och sköt med vänsterfoten in 1-2 till Gefle, som idag vände 1-0 underläge till en 1-2 vinst vilket betydde Gefles första bortaseger i år.