Matchrapport: Karlslunds IF – Gefle IF 1-1 (0-0)

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Ejerblad, Kalabane, Lohikangas, Nilsson, Ranera, Sandlund, Haaranen, Engberg, Fernandes, Tanda

Sammandrag

Första halvlek
Gefle visade från början av denna match att man ville rulla runt bollen mycket inom laget och på så sätt styra matchbilden medans Karlslund hade en lite mer tillbakalutad position i planen.

Karlslund hade en bra period i den första kvarten av matchen med två offensiva hörnor och ett avslut på mål av Adam Björk som dock blev resultatlöst.

Gefle svarade med ett avslut i minut 18 på mål genom Grace Tanda efter att han tagit emot bollen och fått till ett lurigt skott som räddades till hörna av Kindberg i Karlslundsmålet.

Gefle fortsatte trycka på och i minut 26 bröt Fernandes en boll i ett farligt läge och valde att passa till Tanda som i sin tur väggade tillbaka till brasilianaren som försökte sig på ett volleyskott som dock gick en bit över målet.

Innan halvtidsvilan så hade Karlslund två skott på mål av Salmon och Lipovac som McGuire inte gjorde några misstag på.

Ställningen var 0-0 i paus och Gefle hade mycket boll men inget av lagen visade upp tillräcklig skärpa för att leda matchen.

Andra halvlek
I början av andra halvlek så fortsatte Gefle trycka på framåt och Fernandes hade ett skott på mål redan i minut 46 som blev resultatlös.

Gefles spelövertag fick tillslut utdelning i minut 55 när Fernandes höll sig framme och slog in 0-1 målet i nätmaskorna efter att Karlslundsförsvaret haft problem att rensa undan ett inlägg.

Gefle kände inte lika stort behov efter målet att trycka på lika mycket framåt utan satsade istället lite mer på att försvara 0-1 ledningen.

Karlslund som började gå för kvitteringsmålet fick i minut 70 ett bra läge att göra 1-1 men Momins nick gick rakt i McGuires famn.

Mackan valde under andra halvleken att byta ut Fernandes och Ranera mot Rojas och Berggren för att få in mer energi till mittfältet för att på så sätt kunna pressa fram misstag från Karlslund.

Gefles ledning såg ut att hålla i sig ända till slutsignalen men efter att ha klarat sig ur ett antal farliga situationer i andra halvlek så blev man dock straffade på tilläggstid efter att Anton Olsson var på rätt plats vid rätt tillfälle och nickade in 1-1 på hörna till hemmalaget i minut 90+2’.

Matchen slutade 1-1 vilket var snöpligt för Gefle som kontrollerade stora delar av matchen, men Karlslund fick en möjlighet att kvittera i slutet och tog den.

Målskyttar:
0-1 55’ Julio Fernandes
1-1 90+2’ Anton Olsson

Gula kort Gefle IF
48’ Ranera

Byten Gefle IF
69’ Fernandes ut, Rojas in
84’ Ranera ut, Berggren in