Matchrapport: IK Frej Täby - Gefle IF FF
170523 Gefles mŒlvakt Viktor Frodig tar ned ett inlŠgg i kamp med GAIS Steven Old under fotbollsmatchen i Superettan mellan GAIS och Gefle den 23 maj 2017 i Gšteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89

Under söndagseftermiddagen väntade en väldigt viktig match för herrlaget då IK Frej Täby väntade på Vikingavallen. Tränare Mjällby valde att göra en rad olika förändringar från den senaste matchen, bland annat fick Viktor Frodig chansen mellan stolparna och Sebastian Sandlund gjorde sin första match från start i Gefletröjan. Det skiljer endast tre poäng mellan lagen i tabellen och det syntes också under den första halvleken. Båda lagen spelade noggrant i försvarsarbetet och det bjöds på fåtalet chanser. Spelet öppnade upp sig något under den andra halvleken och Frodig som gjorde en stabil match fick chansen att göra flertalet fina räddningar. Närmast för Gefle att göra mål var Adam Bergmark Wiberg som träffade ribban men inget av lagen lyckades göra mål och matchen slutade 0-0.

IK Frej Täby - Gefle IF FF IF 0-0 (0-0)

Avslut: 4-3
Hörnor 8-5
Varningar: 1-2

Startelvor:

Gefle IF FF:

Frodig, Zarkovic (Björkman 84`), Sansara, Gussman, Kralj, Lantto, Sandlund (Ljungberg 66`), Johansson, Bengtsson, Törnros (Zhurakhovskyi 74`), Bergmark Wiberg.

IK Frej Täby

Elgan, Glasberg, Falkeborn, Ekdal, Runnemo, Graden, Degerlund, Bouvin (Stavrothanasopouolos 81`), Peter, Bellander (Gerbino Polo 81`), Jajic.

Matchsummering:

1` Erik Törnros tar avsparken och vi är igång här på Vikingavallen!

1` Gefle är på hugget direkt och ordnar fram en hörna som dock blir resultatlös.

10` Gefle inledde matchen piggast men de senaste minuterna har det istället varit IK Frej som hållit i taktpinnen och Gefle får försvara sig.

15` Matchens hittills farligaste målchans får IK Frej när Andreas Bellander får yta att avsluta strax utanför straffområdet men Frodig är välplacerad och kan utan svårigheter rädda.

24` Fin aktion av Anton Kralj som snor bollen av Frejförsvarare med en tackling och skjuter ett välplacerat skott som Elgan räddar.

29` Gefle är inne i en bra period och har haft en del fina anfall. Det ser också ut som att det ska bli farligt när Erik Törnros når högst på en hörna men nicken går över målet.

45` Efter en minuts tilläggstid blåser domaren av den första halvleken.

46` IK Frej tar avsparken och vi är igång med den andra halvleken!

54` Mattias Bouvin får chansen att avsluta i straffområdet men en fin räddning från Frodig gör att vi fortfarande har mållöst.

57` Anton Kralj spelar fram Sebastian Sandlund som skjuter ett hårt skott utanför straffområdet som Elgan räddar.

60` Väldigt nära ledning för Gefle när Adam Bergmark WIberg skjuter ett stenhårt skott som tyvärr går i ribban.

70` Fin aktion av IK Frejs Joakim Runemo som bryter sig in i straffområdet men Gefleförsvarare lyckas styra ut till hörna. Även hörnan leder till en farlig målchans men Gefleförsvaret lyckas återigen styra ut bollen.

79` Netan Sansara kommer sent in i en tackling och tilldelas gult kort.

84` Stefan Zarkovic får en smäll och tvingas bryta matchen. Han ersätts av Jesper Björkman.

90` Väldigt nära ledning för IK Frej när Joakim Runnemo får bollen efter ett fint inspel men en mycket bra räddning från Frodig räddar Gefle denna gång.

90+2` Bergmark Wiberg får chansen att avsluta i straffområdet men får inte till avslutet och bollen går utanför.

90+2` Stavrothanasopoulos får chansen att avsluta men Frodig är återigen med på noterna och räddar.

90+3` Kralj bryter in i banan och prövar skott men bollen skjuts över. Det blir det sista som händer då domaren blåser för full tid.