Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Kevin Persson, Christoffer Ericson, Albin Lohikangas, Axel Näsholm, Sebastian Sandlund, Amadou Kalabane, Pontus Jonsson, Leo Englund, Isac Lidberg

Gefle IF:  Isac Lidberg (16, 59), Leo Englund (38)

IK Brage: Robbin Sellin (26), Anton Lundin (71)

Gefle IF: Amadou Kalabane, Linus Sahlin, Axel Näsholm, Leo Englund, Erik Granat, Theodor Hansemon

IK Brage: Nathan Mavila, Anton Lundin, Bjarni Mark Antonsson, Oscar Lundin.

Utvisningar

IK Brage: Adrian Engdahl (90+2)

Sammanfattning

Första halvlek

Gefle startade starkt och tog ledningen efter dryga kvarten spelad genom Isac Lidberg som gjorde mål på nick vilket betydde 0-1 till Gefle. Brage kom tillbaka in i matchen i mitten av första halvlek efter att Robbin Sellin slog in en frispark i nät och ändrade ställningen till 1-1. Gefle styrde större delen av matchen med bollinnehav och lyckades återigen ta ledningen precis innan paus när Leo Englund höll sig framme och ordnade 1-2.

Andra halvlek

Brage flyttade fram sitt spel mer för att försöka skapa mer lägen framåt. Kontringsytorna som uppstod som en konsekvens av detta passade Gefles snabba passningsspel som handen i handsken och särskilt Isac Lidberg som bröt sig igenom försvaret efter en timme spelad och rundade målvakten och avslutade en väldigt kreativt anfallsuppbyggnad på bästa sätt till 1-3. Under slutskedet av matchen så försökte Brage trycka på allt framåt mot Gefles under stora perioder stabila försvar. Med tjugo minuter kvar av matchen så fick hemmalaget utdelning när Anton Lundin lyckades reducera till 2-3. Men Gefle höll ut och lyckades förhindra Brage från att få till en kvittering.

Matchen slutade med en 2-3 vinst till Gefle.

Text: Markus Löf