Matchrapport: IFK Värnamo - Gefle IF FF
170402 Gefles Jesper FlorŽn deppar under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

En väldigt spännande bortamatch väntade för Gefle då de gästade Värnamo under måndagskvällen. Det började dock på sämsta tänkbara sätt när Cederquist blev fri i straffområdet och kunde ge hemmalaget ledningen. Gefle tänkte dock inte nedslås av detta utan fortsatte att kämpa och redan tolv minuter senare satte Bajrovic kvitteringen. Det skulle dock bli ännu en kalldusch för GIF när Wiedesheim-Paul elegant cykelsparkat in ännu ett ledningsmål för Värnamo. Gefle tog nya tag efter halvtidspausen och fick återigen utdelning när Bergmark Wiberg gjorde en soloräd och satte 2-2. Efter detta fick Gefle medvind men dessvärre kom inget ledningsmål och istället fick Värnamos inhoppare Doutie avgöra matchen i 85:e minuten.

Gefle IF FF:

Strömberg, Floren, Sansara (Housni 86`), Björkman, Kralj, Shaze (Törnros 86`), Lantto, Ortmark, Johansson, Bajrovic, Bergmark Wiberg.

IFK Värnamo:

Wulff, Winst, Lissette, Andersson, Nascimento Lamaur Neto (Henningsson 58`), Einarsson (Randelovic 73`), Achinioti Jönsson, Gama dos Santos, Wiedesheim-Paul (Doutie 82`), Cederquist, Abdu.

Matchsummering:

1` Bajrovic tar avsparken och vi är igång!

3` Jonas Lantto krigar i mitten och försöker hitta Bajrovic men passningen blir för brant och Wulff kan rädda bollen.

5` Värnamo tar ledningen. Cederquist blir frispelad genom ett fint inlägg och gör inget misstag. 0-1. Passningen av Abdu.

7` Gefle får frispark i farligt läge. Bollen skjuts av Bajrovic men går i muren.

9` Gefle försöker reparera det insläppta målet. Ett inlägg når fram till Floren som dock inte får ordning på avslutet som går utanför.

13` Abdu försöker återigen nå in med ett inlägg men vaket försvarsspel av Floren räddar ut bollen till hörna.

14` Värnamo får ett farligt läge att skjuta på hörnan men uppoffrande spel från Gefleförsvaret räddar ut bollen till ännu en hörna som blir resultatlös.

16` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Kvitterat! En helt fantastisk passning av Lantto når fram till Bajrovic som är säker i avslutet och rullar bollen i mål!

21` Ytterst nära ledning för Gefle. Bajrovic bryter och spelar fram Bergmark Wiberg som skjuter men en fin räddning från Wulff gör att bollen går ut till hörna.

22` Hörnan når fram till Sansara som nickar men Wulff räddar.

24` Cederquist är påpassligt framme återigen på en hörna men Strömberg gör en fin räddning och vi har fortfarande 1-1.

27` Gefle är ständigt farliga i sitt anfallsspel och på en hörna får Ortmark avsluta men nicken blir aningen för lös och fångas av Wulff.

28` Även Värnamo är anfallsglada och Gama blir fint framspelad i straffområdet men bollen skjuts över.

31` Piotr Johansson får bollen på högerkanten och når fram till Bergmark Wiberg men avslutet går utanför.

34` Cederquist är återigen farlig i straffområdet och avslutar med en nick som Strömberg räddar till hörna.

36` Mål för Värnamo. Wiedesheim-Paul cykelsparkar in ledningen för Värnamo på efterföljande hörna.

41` Shaze tilldelas gult kort. Samtidigt får Värnamo frispark i farligt läge.

42` Cederquist skjuter ett hårt skott men som går en bra bit över.

45` Det sista som händer under den första halvleken är en lurigt slagen frispark som sånär når fram till GIF-spelare men som istället nickas ut till hörna av Värnamospelare. Hörnan hinner dock inte slås utan vi har halvtidsvila.

46` Cederquist tar avsparken och vi är igång med den andra halvleken!

46` Gama med matchens första skott men en bit över målet.

55` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Bergmark Wiberg gör ett solonummer när han tar sig förbi två Värnamoförsvarare och behärskat rullar in bollen i mål! 2-2!

60` Kralj och Bergmark Wiberg samarbetar bra på vänsterkanten och Kralj bryter in och skottet tar på Värnamoförsvarare och ut till hörna.

63` Geflespelare ropar på straff när det ser ut som att Piotr Johansson blir nerriven i straffområdet men istället får Bajrovic gult kort för protester.

65` Fin period från GIF nu där de ständigt oroar Värnamoförsvaret.

68` Pär Cederquist tilldelas en varning.

70` Sansara är sånär att få huvudet på bollen efter en frispark men lyckas inte nicka in bollen. Fortfarande 2-2.

72` Bergmark Wiberg fortsätter att vara farlig och lyckas sånär återigen bryta igenom Värnamoförsvaret men Värnamo lyckas bryta i sista sekund.
74` Bergmark Wiberg tilldelas gult kort.

80` Jonas Lantto tilldelas gult kort.

81` Pär Cederquist når återigen högst på ett inlägg och nicken blir väldigt farlig men Strömberg står för en fin räddning till hörna. Hörnan boxas bort av Strömberg

84` Mål för Värnamo. Douti nickar in en frispark från vänster. 2-3.

90` Vi har fyra minuters tilläggstid. Gefle satsar allt framåt nu.

90+3` August Strömberg tilldelas en varning först en varning när han tar bollen med handen utanför straffområdet. Det gula kortet justeras i efterhand till rött kort. In kommer istället Viktor Frodig.

90+6 Domaren blåser och Gefle förlorar denna match mot Värnamo trots en stark insats.