Matchrapport: IFK Luleå - Gefle IF 1-4 (0-2)

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Jacob Ejerblad, Albin Lohikangas, Axel Norén, Amadou Kalabane, Kevin Persson, Adrian Bjelkendal Haaranen, Sebastian Sandlund, Sebastian Friman, Jacob Hjelte, Axel Näsholm

Målskyttar Gefle: Axel Norén (21’), Sebastian Sandlund (39’), Jacob Hjelte (56’), Nils Nilsson (75’)

Gula kort Gefle: Sebastian Sandlund (16’), Adrian Bjelkendal Haaranen (62’)

Sammanfattning

Första halvlek

I starten av matchen så försökte Luleå hota Gefle med en aggressiv offensiv press. Men Gefles försvar var tålmodiga och hemmalaget tappade snabbt greppet om matchbilden samtidigt som Gefle började styra och ställa allt mer.

Gefle fick in 0-1 via ett skott från Adrian Bjelkendal Haaranen som styrde på Axel Norén och vidare in i mål.

I slutet av halvleken så fick Gefle en straff som kapten Sebastian Sandlund tog vara på och distinkt placerade in i det högra hörnet av målet vilket betydde att ställningen blev 0-2.

Den första halvleken slutade 0-2 till Gefle.

Andra halvlek

I den andra halvleken så ångade Gefle på och fortsatte styra tempot i matchen. Kort in i andra halvlek så styrde Jacob Hjelte in 0-3 till Gefle efter ett fint lågt inlägg från högerkanten.

Inbytte Nils Nilsson uttökade ledningen till 0-4 till Gefle med en kvart kvar av spelet efter att ha placerat in bollen tätt intill den bortre stolpen i boxen.

Hemmalaget fick springa efter bollen mycket i den andra halvleken på grund av Gefles styrande av matchbilden men fick ändå till en kvittering genom Max Warell med cirka 10 minuter kvar av spel vilket ändrade resultatet till 1-4.

Slutresultatet blev en klar 1-4 vinst till Gefle.

Text av: Markus Löf