Matchrapport: IFK Berga - Gefle IF 0-0 (0-0)

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Nils Nilsson, Jacob Ejerblad, Kevin Persson, Albin Lohikangas, Iu Ranera, Adrian Bjelkendal Haaranen, Sebastian Sandlund, Jacob Hjelte, Isac Lidberg, Axel Näsholm

Avslut på mål: 2-3

Hörnor: 6-0

Sammanfattning

Första halvlek

Det var Gefle som var vassast i inledningen av matchen och hade flera bra skottlägen  genom bland annat Isac Lidberg på två frilägen men som målvakten lyckades rädda. Jacob Hjelte hade även ett bra skottläge men det ville sig inte.

Gefle hade mycket bollinnehav men Berga tog över matchbilden mer och mer ju längre halvleken led. I slutet av halvleken så hade Berga ett par bra chanser att sätta dit bollen men hade precis som Gefle problem med effektiviteten i avsluten.

Resultat i halvtid: 0-0

Andra halvlek

Andra halvlek startade ganska jämnt där Gefle ville ta tag i taktpinnen men där Berga var väl organiserade och stoppade ofta Gefle från att kunna bygga farliga anfall.

Istället så bet sig Berga in i matchbilden och tog över spelet mer och mer i slutet av halvleken precis dom gjorde i den första halvleken. Gefle låg under press under en lång tid i slutet och Berga var bara en ribbträff från att ta ledningen. Inget lag lyckades dock bryta dödläget i matchen och därför blev slutresultatet 0-0.

Slutresultat: 0-0

Text: Markus Löf

Statistik: Svenska fotbollförbundet