Matchrapport: IF Sylvia - Gefle IF 3-3 (2-1)

Startuppställning Gefle IF: William Lindkvist, Nils Nilsson, Kevin Persson, Amadou Kalabane, Albin Lohikangas, Iu Ranera, Sebastian Sandlund, Erik Granat, Jacob Hjelte, Isac Lidberg, Axel Näsholm

Målskyttar Gefle IF:  Isac Lidberg (27’, 58’) Jacob Hjelte (74’)

Hörnor: 11-0

Gula kort: 2-1

Sammanfattning

Första halvlek

0–1 (27) Gefle gjorde matchens första mål när Isac Lidbergtryckte till från en snäv vinkel i straffområdet med ett hårt skott som letade sig in vid bortre stolpen.

1–1 (39) Adam Egnell skickade in kvitteringen när han kunde placera in bollen strax utanför straffområdet med ett skott via marken in i det högra hörnet av målet.

2–1 (43) Sylvia lyckades ta ledningen strax innan pausvila efter en frispark där Theodore Rask tog vara på en chans på nick efter en försvarsmiss.

Resultat i halvtid: 2-1.

Andra halvlek

2–2 (58) Gefle ryckte upp sig efter halvtid och kvitterade genom Isac Lidberg som tog emot bollen strax utanför straffområdet och sedan tryckte dit bollen med stor kraft i nättaket.

2–3 (75) I mitten av halvleken så tog Gefle vara på ett kontringsläge när Jacob Hjelte kunde runda målvakten efter att ha fått en perfekt djupledsboll via marken från Albin Lohikangas

3–3 (77) Sylvia var mycket desperata offensivt i slutet och någon minut senare så kvitterade Max Olsson via stolpen efter ett lågt skott.

Sylvia fortsatte trycka på i slutet och hade en handfull bra chanser men Gefle lyckades hålla undan och ta med sig en poäng hem till Gävle.

Slutresultatet 3-3.

Text av: Markus Löf

Statistik: Svenska fotbollförbundet