Matchrapport: IF Sylvia – Gefle IF 1-0 (0-0)

Domare:Robin Andersson

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Norén, Lohikangas, Nilsson, Ranera, Kalabane, Sandlund, Faiqi, Rojas, Tanda

Sammanfattning

Första halvlek

Inledningen av matchen präglades av försiktighet av båda lagen. Den första farliga chansen i matchen hade Gefle som i minut 16 fick på ett hårt välriktat skott av Faiqi mot det högra krysset. Men målvakten stod för en vass räddning.

Efter halva första halvlek spelad så fick Sylvia sin första heta målchans på en kontring men det låga luriga skottet av Almqvist räddades av McGuire ut till en hörna som Almqvist återigen fick på ett farligt skott på men McGuire gjorde inte några misstag där heller.

Strax innan paus så hade Gefle en boll i nät efter att Tanda blockerat målvaktens passning via huvudet och bollen studsat tillbaka in i mål. Men domaren gav istället Tanda ett gult kort och dömde bort målet.

Resultatet i halvtid var 0-0 efter en jämn halvlek där båda lagen hade ett par chanser var.

Andra halvlek

Andra halvlekens första farliga chans fick Tanda efter ett inlägg från högerkanten in i boxen men Tanda lyckades inte styra bollen mot målet. Ett nästan identiskt läge dök upp minuten senare för Tanda men skottet gick även där utanför.

Gefle försökte trycka på för ett mål men Sylvia försvarade sig bra i kombination med oskärpa i Gefles sista tredjedel.

Gefle fick däremot in bollen i mål för den andra gången i matchen i mitten av andra halvlek när Tanda placerade in bollen från vänsterkanten efter en kontring men målet blev återigen bortdömt.

Marcus Bengtsson valde att byta in Zeru, Haaranen och Berggren mot Ranera, Rojas och Faiqi för att få in mer pigga ben till att kunna trycka på ännu mer framåt.

1-0Sylvia (90´) Gefle såg ut att gå mot ett kryssresultat trots många chanser framåt. Men Sylvia fick på tilläggstid en chans att göra mål och tog den när Kristoffer Khazeni tog sig runt på högerkanten och placerade in bollen bakom McGuire i Geflemålet, via Gefle-spelares ben. Vilket spräckte matchens dödläge och fastställde även slutresultatet till en frustrerande 1-0 förlust för Gefle.

Gula kort Gefle IF

43´ Grace Tanda

50´ Axel Norén

Byten Gefle IF

77’ Ranera ut, Zeru in

77’ Rojas ut, Haaranen in

82’ Faiqi ut, Berggren in